Haberler

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite Toplantısı Düzenlendi

Bilecik’te Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesine dair yönetmelik hükümleri gereğince “İl Teknik Komite Toplantısı” gerçekleştirildi.

Bilecik'te Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesine dair yönetmelik hükümleri gereğince "İl Teknik Komite Toplantısı" gerçekleştirildi.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında gerçekleşen toplantıya, şube müdürleri, komite üyesi birlik ve oda başkanları ile konuyla ilgili teknik personeller katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik'in tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerini yürüten sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir görevi üstlenmekte olduğunu belirterek, "Norm kadronun çok altında personel ile görev yaptığımızdan ilçelerimizde personel sıkıntımız yaşanmakta özellikle Yenipazar ilçemize tarım danışmanı bulabilirseniz çalıştırabilir ve elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayabiliriz. 5 tarım danışmanı arkadaşımızın işletmelerini takip ettiklerini biliyoruz ve bu konularda da hassasız. Çiftçilerimizin ahırına, ağılına, tarlasına ve bahçesine gidilip gidilmediğini sorguluyoruz işi yapmayan varsa da gereğini yaparız. Danışmanlar köye gittiklerinde o köyde, kahvehanede, camide ve Kur'an kursunda herkesi bilgilendirsinler. Tarım danışmanları sadece gittiği yerde kendi işletmelerini değil ilgilenen her insanı bilgilendirmesi gerekir. Kendi işletmelerinde iyileşme ve gelişme görüldüğünde diğerleri de bundan etkilenecektir. Tarımsal yayım ve danışmanlık sayesinde arkadaşlarımız hem istihdam olmuş hem de fayda sağlanmış oluyorlar" dedi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Cafer Ay ise, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri mevzuatı, amaçları bilgiler vererek, Yenipazar Ziraat Odası 2 tarım danışmanı, İnhisar'a 1 tarım danışmanı, merkez Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine de 2 olmak üzere toplam 5 tarım danışmanı çalışmakta olduğunu, danışmanlık hizmeti alan işletmelerin denetimleri yapıldığını ve herhangi sorun yaşanmadığını belirtti.

Komite üyelerinin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili görüş ve önerileri ile toplantı sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Dursun Yıldız Yenipazar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title