Haberler

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi

Gölpazarı ilçesindeki projenin sertifika töreni düzenlendi.

Gölpazarı ilçesinde, "Tarımsal nüfus gençleşiyor" projesi kapsamında sertifika töreni düzenlendi.

Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal, Kavaklar köyünde düzenlenen törende, tarıma desteği sadece bilgilendirme amacı anlamında değil, her anlamda desteklemekle yükümlü olduklarını belirterek, tarımla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş da meyvecilik yönünden imkanları geniş ve fırsatları olan ilçede, özellikle kiraz, şeftali ve elma yetiştiriciliği bakımından toprakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Devletin çiftçilere önemli imkanlar verdiğini anlatan Kocabaş, şöyle konuştu:

"Çiftçilerimizin sorunlarını yakından biliyoruz. Bir ürün yetiştirdiğimiz zaman biz bunu satıcının ayağına götürürsek fiyatı satıcı belirler. Ancak teşkilatlanmış bir toplum olarak ürünlerimizi üretip, tasvip edilmiş, ambalajlanmış, etiketlenmiş kaliteli bir şekilde satışa arz edersek, o zaman fiyatı çiftçiler belirleyecek. Bunu yapamadığımız sürece toprağımıza verdiğimiz gübre, sulama, iş gücü, emek hepsi boşa gidiyor."

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan ise müdürlük olarak sanayi ve hizmet sektöründe olduklarını, 2014 yılından itibaren de tarım sektörüne hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakkal, Garnizon Komutanı Adem Akgümüş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Devrim Toraman ile Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, projeye katılan 47 kadın çiftçiye sertifikalarını verdi.

Ziraat Odası Başkanı Denizli, projeye destek verenlere plaket verdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

mehmet kocabaş gölpazarı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title