Haberler

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısı yapıldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi, merkez ve ilçe belediye, Halk Sağlığı, Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Ziraat Odaları, TMO ve DSİ Bölge Müdürlükleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Koordinasyon Şube Müdürü Cafer Ay‚ "Kuraklık eylem planı" hakkında sunumunun ardından 2014 yılı üretim sezonunun kuraklık açısından değerlendirildi.

2015 sezonunun aşırı yağışlı geçmesinden ve dolu zararlarından  dolayı meydana gelen ürün ve kalite kayıplarının da  güdeme geldiği toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, suyun daha etkin kullanılması için eğitim çalışmaları ile damlama ve yağmurlama sistemlerinin geliştirilmesi ve bakanlık desteklemelerinden faydalandırılması konusunda ilerlemeler sağlandığını bildirdi.

Yıldız, sezonun yağışlı geçmesinden dolayı arpa ve buğdayda ürün ve kalite kayıplarının minimuma indirgenmesi için bazı köylerde hasadın birkaç gün geciktirildiğini sözlerine ekledi.

Yard. Doç. Dr. Kutalmış Turhal da ülke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve ileride yaşanması muhtemel kuraklık ve çevre sorunlarının azaltılabilmesi adına alternatif enerji kaynaklarına yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Hacı Dursun Yıldız İbrahim Acır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title