Haberler

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı

TEKİRDAĞ (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü, 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi' kapsamında, program düzenleyecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' sloganı ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası genç kadınlara yönelik faaliyet gösterileceğine dikkat çekti. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının oluşturulacağını dile getiren Sarıkoca, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Sarıkoca, "Kadın çiftçilerimizin çalışkan ve üretici yönlerinin gösterileceği projeleri, eğitim bittikten sonra ilimizde, ardından Ankara'da sergileyeceğiz. Tarımsal üretimde en büyük işgücü payına sahip kadınlarımızın eğitimi, yaşam standartlarının yükseltilmesi, en çok önemsediğimiz konulardan birisidir. Bu bağlamda tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı kapsamında İŞKUR/KOSGEB işbirliğinde yapılacak faaliyetlerde öncelikli hedefimiz, kadın çiftçilerimizin eğitimi, projelerinin desteklenmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesidir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, eğitime katılacak üreticilerimizin ulaşım ve konaklama gibi tüm masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır" dedi.

İlçe Müdürlüğü kanalıyla uygulamalı girişimcilik kursu taleplerini almaya başladıklarını ifade eden Sarıkoca, taleplerin toplanmasının ardından nisan ayında 50 kadın çiftçiye İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 72 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verileceğini aktardı.

Sarıkoca, "İlimiz tarımına ve kadın çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zekeriya Sarıkoca Tekirdağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title