Haberler

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Başladı

Osmaniye'de tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor programı kapsamında Osmaniye Ticaret Borsası'nda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Nihat Karademir, İş-Kur İl Müdür Vekili Hacı Akkoyun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kadın çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinasyon ve desteği ile kırsalda kadın girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi, yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla başlatılan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" tanıtım toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılık uyguladığını belirtti. 2015 yılında başlatılan Kadın Çiftçilerin Güçlendirilmesi programının 5 ilde pilot uygulama olarak başlatıldığını belirten Sağlam, "2017 yılı içerisinde de 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' programı kapsamında içlerinde Osmaniye'nin de bulunduğu 16 ilde proje hayata geçti. Projeyi KOSGEB ve İş-Kur ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda 100 kadın çiftçi eğitim alacak. Eğitimlerin sonunda kadın çiftçilerin hazırladığı projeler içerisinde ilk üçe girenlerin belirlenecek ve 16 vilayetten birincilerin yarışacak. Bunlar arasında birinci olan proje 40 Bin Lira destek almaya hak kazanacak" dedi.

Sağlam'ın konuşmasının ardından 'Kadınız Biz' konulu kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Film gösteriminin ardından konuşan KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Nihat Karademir ise, KOSGEB'in temel hedeflerinden birinin ülkemizde girişimciliğin niteliksel ve niceliksel olarak kalitesinin artırmak olduğunu belirtti.

İş-Kur İl Müdür Vekili Hacı Akkoyun ise yaptığı konuşmada, eğitim alacak olan kadın girişimcilere başarılar dileyerek, bu program haricinde KOSGEB ve İş-Kur ortaklığında düzenlenen 780 kişilik girişimcilik eğitimi planlandığını kaydetti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise yaptığı konuşmada, bu programın, kadınların ekonomiye katkı olarak sunacakları çok değerli fikirlerden çıkacak projeleri yeşerteceğini ifade etti. Önal, Kadınların elinin değdiği her işin güzelleştiğini ve eğitimler sonucunda çok güzel projelerin ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Toplantının sonunda Vali Kerem Al, kadın çiftçileri tebrik ederek başarılar diledi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Sağlam Suat Önal Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title