Haberler

Tarıma Dayalı Yatırılmalara Yüzde 50 Hibe Desteği

Gaziantep'te bugüne kadar 168 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiği ve 41,2 milyon liralık hibe verildiği bildirildi.

Gaziantep'te bugüne kadar 168 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiği ve 41,2 milyon liralık hibe verildiği bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği vermeye devam ettiğini söyledi.

Gaziantep'te bugüne kadar 168 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiğini ve 41,2 milyon liralık hibe verildiğini anlatan Karayılan, bu yıl için toplam 64 projenin kabul edildiğini ve 38,4 milyon liralık hibe sözleşmesi imzalayacaklarını vurguladı.

Karayılan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yatırımcıların hibe desteğinden faydalanmak için 29 Mayıs tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunabileceklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Program kapsamında yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam oluşturma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal alt yapının rehabilitasyonuna yönelik projeler de destekleniyor. Gaziantep'te bugüne kadar 168 ekonomik yatırım projesi hayata geçirildi ve 41,2 milyon liralık hibe verildi. Bu desteklemeyle Gaziantep Türkiye genelinde en fazla destekleme alan 3. il oldu."

Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımının da destek kapsamında olduğunu anlatan Karayılan, yatırımcıların proje tutarlarının yüzde 50'sini hibe olarak alabildiklerine işaret ederek şöyle devam etti:

"Bitkisel ürün ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlemesi ve depolamasına yönelik yatırımlara destek vermeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımı da hibe desteği kapsamında. Bu projeler için yatırım tutarı 3 milyon lira olarak belirlenmiş olup yüzde 50'si hibe olarak verilmekte. Ayrıca su ürünleri işlenmesi ve paketlenmesi, hayvansal orijinli gübre işlenmesi ve paketlenmesi konuları da desteklenmekte."

Karayılan, soğuk hava deposu yapımı için de hibe desteği verildiğini bu kapsamda Gaziantep'e bu yıl 64 tesis kazandırıldığını bildirdi.

Yatırımcıların büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik modern sabit yatırımlar için de başvuruda bulunabileceğini ifade eden Karayılan, "Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için proje tutarı 1 milyon 500 bin lira. Küçükbaş, kanatlı hayvan, su ürünleri ve kültür mantarcılığına yönelik yatırımlar için ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Ancak kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde et üretimi için de hibe desteği verilmektedir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Karayılan Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title