Haberler

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 14. Başvuru Çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl koordinatörü Turan Karahan, 14. başvuru çağrı ilanında yatırım projelerine toplam 121 milyon euro destek verileceğini söyledi.

Karahan, Türkiye cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA'nın kırsal kalkınma bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin (IPARD) Kırsal Kalkınma Programı'nın 14. başvuru çağrısının ilana çıktığını söyledi. Başvuruların 11 Mayıs 2015'ten itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerine yapılacağını belirten Karahan, başvuruların son teslim tarihinin 5 Haziran 2015 olarak belirlendiğini kaydetti.

TKDK il koordinatörlüklerinde teklif alma kuralları rehberi kapsamında yapılan ihale ve bu ihale sonucu alınan tekliflerin uygunluğu için ön kontrolün 4-5 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade eden Karahan, "Hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri maksimum 9 ay olarak planlanacaktır. Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlarda süt veren tarımsal işletmelere yatırım yapanlara yüzde 50 ila 65 hibe verilecek. Bu yatırımlara 81 milyon euro destek sağlanacaktır. Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlarda sadece mevcut işletmelerin yapım işleri haricindeki yatırımları da yüzde 50 hibe sağlanacaktır. Bu projelere de 40 milyon euro olmak üzere toplamda 121 milyon euro destek verilecek. Fonların kullanımında, ortak politikası, gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin topluluk standartlarının uygulanması, tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonu katkı sağlanması, tarım-çevre tedbirlerinin, yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması ve kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması konuları öncelikli olarak değerlendirilecek. 14. başvuru çağrı dönemi ile IPARD 1 programın tamamlanması hedefleniyor. Bu çağrı ilanı ile süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, kesimhane ve et işleme tesislerine, süt ürünleri ve su ürünleri, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine, pazarlanmasına yönelik yatırımların desteklenecektir. Bu kapsamda proje hazırlamaya planlayanlar il koordinatörlüğümüz ile irtibata geçmeye davet ediyorum" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title