Haberler

Tarım ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisi Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Adıyaman Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinesinde Adıyaman’da, “Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf sergisi açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Adıyaman Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinesinde Adıyaman'da, "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf sergisi açıldı.

Adıyaman Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evinde 6.'sı düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf sergisinde 52 fotoğraf sergide yer alırken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman Belediye Başkan Vekili Abdurahman Gürbüzcan, İl Emniyet Müdürü Fiket Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergiyi gezen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile Adıyaman Belediye Başkan Vekili Abdurahman Gürbüzcan, tek tek fotoğraflara bakarak incelemelerde bulundular.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Dermirtaş, "Geçmişte Adıyaman'ın fotoğraflarının olmaması bizi üzmüştü. Bu yıl Adıyaman ile ilgili iki fotoğraf var. ve bu durum bizleri çok sevindiriyor. İnşallah bundan sonra biz, Adıyaman ile ilgili fotoğrafları daha da fazla olmasını istiyoruz. Bizim de bu konuda çalışmalarımız olacak. Biliyorsunuz Adıyaman bir tarım kenti. Tarım kenti olduğu gibi insanlar tarımı iç içe yaşıyorlar. Aslında bizde numune daha fazla olması gerekirken gerçekten bu güne kadar olmaması bizleri üzmüştü ama bu sene çok şükür iki fotoğrafın olması bizleri sevindirdi. Adıyaman'da, malumunuz 120 bin hektar civarında sulanabilecek alan var. İnşallah geçmişte atmış olduğumuz temellerle birlikte 3 tane barajımızın inşallah inşaatları devam edecek. Bu sene bir tanesinin ihalesini yapacağız. Bununla birlikte Adıyaman'da, 600 bin civarında bir alanı sulayacağız. Bunun Adıyaman'a getirecek katkısı 300 milyon TL olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 100 bin kişiyi burada istihdam edeceğiz. Belki 5 yıl sonra inşallah Adıyaman'da, tarım sektörüne vermiş olduğumuz değerden dolayı Adıyaman'da bir işsizlik kalmayacak ikincisi ise, insanların refah düzeyleri yükselecek. Ben bu fotoğraf sergisinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkan Vekili Abdurahman Gürbüzcan ise, "Bu tür sergilerin Adıyaman'ımızda yapılması gerçekten çok sevindiricidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sergiye katılan katılımcılara ikram verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Levent Öztin Halil Işık Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title