Haberler

Tarım ve hayvancılık ilçesi: Osmaneli -

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, ilçenin tarım ve hayvancılık yönünden önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, ilçenin tarım ve hayvancılık yönünden önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar ayında kirazla başlayan sezonun şeftali ve sebze üretimiyle devam ettiğini belirterek, son yıllarda küçükbaş hayvancılığa talebin arttığını söyledi.

Köylülerin seracılığa yönelmeye başladığını, salatalık ve domates ürettiğini anlatan Ünver, şöyle konuştu:

"Bölgemizde meyvelerimiz dönem dönem olduğu için yıl sonuna kadar devam eder. Karpuz üretimi oldukça fazla. Osmaneli'nin zeytini meşhurdur. Marmara Birliği'ni Marmara Birlik yapan Osmaneli zeytinidir. Osmaneli zeytininin kalitesi yüksektir. 2 kilogram 350 gramdan 1 kilogram yağ elde ediliyor. Bizim burada yağhanemiz var. Ayrıca zeytin yağından sabun yapıyoruz. Son yıllarda küçükbaş hayvancılığına talep arttı ve bununla birlikte keçi peyniri üretimi de yoğunlaştı. Keçi peynirini özellikle çocuklarımıza yedirmemiz lazım. Çocukların zihnini açar, kanseri önler. Hisarcık köyünün Beşevler mahallesindeki çiftçimiz çalışkan. Her türlü sebze ve meyveyi üretmektedir. İlçemiz, tarım ev hayvancılık yönünden önemli ilerleme kaydetti."

Hisarcık köyünün Beşevler Mahallesi Muhtarı Sezai Demirtaş da çiftçilikle geçinen köyün yoğun olarak şeftali ve domates ürettiklerini bildirdi.

- Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver'in açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Beşevler Hisarcık Osmaneli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title