Haberler

Tarım ve Hayvancılığa Yeni Cansuyu Geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerde yaşayanların ekonomik ve sosyal anlamda çok daha iyi duruma gelmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerde yaşayanların ekonomik ve sosyal anlamda çok daha iyi duruma gelmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için geçen yıl tarım makinesi desteği veren Başkan Çelik, bu yıl da hayvancılığın gelişmesine yönelik Türkiye'de ilk olacak projeleri uygulayacak.

İlçelerimizde kalkınmanın sağlanması için alt ve üst yapıda yatırım atağı başlatan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek verecek projelerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl çiftçilerin ihtiyaç duyduğu; ancak yüksek maliyetler nedeniyle alamadıkları 53 tarım aracını alarak ilçelerdeki ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilerin kullanımına sunmuştu. Bu yıl yeni projelerle çiftçiler desteklenmeye devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik geçen yıl tarım makinesi ile tarıma verdikleri cansuyunu bu yıl hayvancılığa vereceklerini açıkladı. Soğuk Süt Zinciri Projesi'ni hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Çelik, "Özellikle süt sığırcılığı yapan hemşehrilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmelerini, daha sağlıklı ve daha hijyen ortamlarda satabilmelerini sağlamak amacıyla bu sene Develi, Yahyalı, Tomarza, Sarız, Pınarbaşı, Özvatan ve Akkışla ilçelerimizde çiğ süt soğutma tankları kuracağız. Bunlar bir belediyenin görevi değil; ama belediyenin görevinin halkı mutlu etmek olduğunu düşünüyoruz. Bu projemiz de halkımızı mutlu edecek bir proje. Süt konusunda Kayseri'yi önemli bir merkez haline getireceğiz. Bu proje de tarıma cansuyu projesi gibi Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.

Çiğ süt soğutma tanklarının dışında da destekler vereceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Felahiye'de toplu ahır yapacağız. İşletmesini başlangıçta biz üstleneceğiz. Köylülerimiz üç baş, beş baş hayvanını getirip buraya koyacak. Buranın ortak masraflarına katılacak ve buradaki sağımhanede sütler sağılarak üretilen sütler satılacak. Hangi inek kaç kilo süt verdiyse kayıt altına alınacak. Harcamalar düşüldükten sonra her ay sonu yapılacak hakedişle çiftçilerimize kazandıkları paralar verilecek. Bu projeden istediğimiz verim alındığı takdirde projeyi tüm ilçelere yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik, ayrıca Yahyalı ve Pınarbaşı'da bulunan mevcut kesimhaneleri daha modern ve daha hijyen hale getirmek için ıslah edeceklerini, Bünyan, Sarıoğlan, Tomarza, Yeşilhisar, İncesu, Sarız ve Felahiye'de ise yeni kesimhane binaları yaparak ilçe belediyelerine teslim edeceklerini kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik Tomarza Yahyalı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title