Haberler

Tarım Ürünleri İhracatı Değerlendirme Toplantısı'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’de eğitimi yılı olarak toplam eğitim süremizin 6,5 yıl olduğu Türkiye’de, Türkiye’nin bir anda bilim, sanayi, teknoloji ülkesi, sıçrama yapacak bir ülke olmadığını altını çizerek, tarıma dayalı sanayimizi, ihracatımızı yüksek tutmak zorundayız” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Türkiye'de eğitimi yılı olarak toplam eğitim süremizin 6,5 yıl olduğu Türkiye'de, Türkiye'nin bir anda bilim, sanayi, teknoloji ülkesi, sıçrama yapacak bir ülke olmadığını altını çizerek, tarıma dayalı sanayimizi, ihracatımızı yüksek tutmak zorundayız" dedi.

Tarım Ürünleri Değerlendirme Toplantısı' Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye İhracatçılar Merkezi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Birlik Başkanları katıldı.

Bakan Zeybekci, dünya ülkelerinin bütün alanlarda ne kadar ilerlerse ilerlesin, tarımdan vazgeçmediğini söyleyerek, Amerika'nın en büyük pamuk, mısır, soya üreticisi olduğunu kaydetti. Zeybekci, Türkiye'nin tarımsal kültürünün binlerce yıllık kültüre sahip olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

"Şu anda da tarımsal ürün ihracatımız yüzde 10'un üzerinde yer teşkil ediyor. Tarımsal nüfustan şehir nüfusuna yoğun geçiş var. Türkiye'de eğitimi yılı olarak toplam eğitim süremizin 6,5 yıl olduğu Türkiye'de, Türkiye'nin bir anda bilim, sanayi, teknoloji ülkesi, sıçrama yapacak bir ülke olmadığını altını çizerek, tarıma dayalı sanayimizi, ihracatımızı yüksek tutmak zorundayız."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, tarımın kalıcı servet alanı olduğunu vurgulayarak tarımın en önemli fonksiyonun gıda olduğunu belirtti. Eker, tarımı iktisadi faaliyet olarak değerlendirdiklerini söyleyerek, tarımın destekleme sisteminin çıkarılmasının, kanunlarının çıkarılmasının önemine dikkat çekti.

Bakan Eker, Türkiye'nin toplam tarım hasılasının A ülkeleri arasında 4. ve dünyada ise 11. sırada yer aldığını hatırlatarak, 2008'den bu yana 62 milyar dolarlık tarım hasılası elde ettiklerini ve Türkiye'nin sıralamasının AB ülkeleri arasında birinci ve dünyada 4. sırada olduğunu ifade etti.

Eker, Türkiye'nin tarım ithalatçı olduğu iddialarına cevap vererek, "Gıda açısından bakıldığında Türkiye'nin 6 milyar dolar ihracat fazlası var. Selüloz, lif gibi Türkiye'nin üretmediği ürünleri dikkate alsak bile bunlar da dahil ettiğimizde bile Türkiye tarımda net ihracatçısıdır. Türkiye 832 milyon dolar ile dış ticaret fazlası veren ülke konumunda" diye konuştu.

Bakan Eker ayrıca Rusya'dan gelen bir heyet ile Tarım Bakanlığı yetkililerinin toplantı yaptığını da sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Mehmet Mehdi Eker Mehmet Büyükekşi Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title