Haberler

Tarım Ürün Destek Müracaatları Başladı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, tarım ürün destek müracaatlarının ve 2016 yılı mazot, gübre destekleme (ÇKS) dosya alımlarının başladığını söyledi.

Yozgat Gıda Tadım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, 2015 yılı ürünü yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanalo, dane mısır, aspir, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünleri desteklendiğini belirterek, " Bu ürünleri üreten üreticiler 2015 yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını, desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları şartıyla fark ödemesi desteğinden yararlanabilirler" dedi.

2015 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına, yağlık ayçiçeği için 30 kuruş, soya fasulyesi için 50 kuruş, kanola için 40, den mısır için 4, aspir için 45, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 5 kuruş, çelitik için 10 kuruş, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 20 kuruş olarak belirlendiğini ifade eden Özdemir, "Aspir, kanola ve soya fasulyesi için yapılan sözleşmeler karşılığında sözleşmeli üretim desteği olarak dekara 15 TL ödeme yapılacaktır. İl müdürlüğümüz fark ödemeleri desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerinin, 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren başvuru dilekçesi, üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesi (müstahsil makbuzuna ait borsa tecil beyannamesi ve varsa yağlık ayçiçeği, aspir, kanola ve soya için yapılmış olan sözleşme ile ÇKS kaydını yaptırmış oldukları il - ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvurular yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2016, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 29 Nisan 2016 tarihinde son bulacak ve bu tarihlerden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir" diye konuştu.

Özdemir, 2016 ÇKS kayıtlarının başladığını sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title