Haberler

Tarım Sigortalarında Kapsama Alınacak Ürünler ve Riskler Belirlendi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler ve prim desteği oranları belirlendi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler ve prim desteği oranları belirlendi.

Bakanlar Kurulu'nun "Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin Karar"ı Resmi Gazete'nin dördüncü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bitkisel ürünler için dolu ana riski ile fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri dolu paketi halinde verilecek. Bu sayılan risklere ilave olarak isteğe bağlı olmak üzere açık alanda yetiştirilen meyveler için don riski, ayrıca meyve bahçeleri ile bağlarda dolu ağı ve örtü sistemleri için dolu paketindeki riskler ve dolu ağırlığı riski ilgili genel şartlar ile tarife ve talimatlar kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)  kayıtlı çiftçilerin, mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınacak.

Veteriner Bilgi Sistemi'ne (TÜRKVET) kayıtlı olan koyun, keçi, koç, teke, süt ve erkek besi sığırları ile erkek ve dişi mandalar için ölüm riski, ilgili genel şartlar ile tarife ve talimatlar kapsamında, mevcut tesis, işletme ve yetiştiricilik bilgileri dikkate alınarak teminat altına girecek.

Kapalı sistemde üretim yapılan biyogüvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış tesislerde yetiştirilen kümes hayvanları için ölüm riski, işletmelerin mevcut tesis bilgileri dikkate alınarak teminat kapsamında değerlendirilecek.

Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünleri için ölüm riski ile kafes ve ağlar için kazalar, predatör saldırısı, fırtına, hortum ve deprem riskleri, Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan aktif ve plakalı kovanlar için fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel, su baskını, taşıt çarpması, nakliye ile vahşi hayvan saldırısı riskleri ilgili yetiştiricilik bilgileri dikkate alınarak TARSİM tarafından teminat altına alınacak.

Bu karar kapsamında belirlenen riskler için 2015 yılında sigorta priminin yüzde 50'si oranında prim desteği TARSİM'e bütçenin ilgili tertibinden aktarılarak karşılanacak.

Açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresinin don riski kapsamına alınması risk maliyetindeki artışlar ve çiftçinin ödeyeceği prim de dikkate alınarak, verilen prim desteğine ilave olarak, sadece don riski primine üçte bir oranında ek prim desteği TARSİM'e bütçenin ilgili tertibinden aktarılarak verilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Tarım Sigortaları Havuzu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title