Haberler

Tarım Öğretiminin 170. Yılı

Düzce Üniversitesinde, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Şubesi (TMMOB) işbirliğiyle Türkiye’de Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlama programı gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesinde, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Şubesi (TMMOB) işbirliğiyle Türkiye'de Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlama programı gerçekleştirildi.

Kutlama programı, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ ile Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Ziraat Mühendisi Hakan Çetin tarafından Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başladı. Çelenk koyma töreninin sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu fuaye alanındaki "Türkiye'de Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlama Töreni'ne geçildi.

Törene, Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Düzce Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Zir. Müh. Hakan Çetin, öğretim üyeleri ve davetli konuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, mesleki açıdan önemli bir gün olan Türkiye'de Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlama programının ilerleyen yıllarda daha düzenli ve büyük bir şekilde kutlanacağını belirterek, Düzce Valiliğine, Rektörlüğümüze, Düzce Tarım İl Müdürlüğüne ve Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Temsilciğine teşekkür etti.

Prof. Dr. Ahmet Uludağ'ın ardından söz alan Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Zir. Müh. Hakan Çetin, böyle bir işbirliği içinde etkinliği düzenlediği için Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ'a teşekkür etti. Hakan Çetin, "İnşallah bundan sonraki senelerde daha iyi etkinlikler yapacağız. Organizasyondaki bütün sorumluluğu Düzce Üniversitesi aldı. Onlara teşekkür ediyoruz. Daha iyi çalışmalarla bir arada olmak umuduyla hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 10 Ocak 1846 tarihinin ziraatçılar için bir milat olduğunu belirterek, tarımsal üretimle ilgili açılan ilk okuldan bu güne 36 Ziraat Fakültesinin eğitim-öğretim verdiğini ifade etti. Tarımsal üretimle ilgili veriler paylaşan Harun Kabaoğlu, Tarım Bakanlığının yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Ülkemizin dünya tarım piyasasında önemli yerlere geldiğinin altını çizdi.

Programda konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. İlhan Genç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ni açarak büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Bilginin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Genç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemizin gerçekleştirdiği Çeltik Çalıştayını ve Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlama programını, üniversite-çevre ilişkisi bakımından çok değerli ve anlamlı bulduğunu söyledi.

Programın son konuşmacısı olan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, tarım sektörünü milli ekonomimizin birleşeni şeklinde niteleyerek, sektörler içindeki payı artsa da azalsa da tarım sektörü olmadan hiçbir canlının hayatını sürdürme şansı olmadığını dile getirdi.

Program, Tarımsal Öğretimin 170. Yıldönümü Ödülü'nün Prof. Dr. Ahmet Uludağ tarafından Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Aydın'a takdim edilmesinin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Ahmet Uludağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title