Haberler

Tarım Müdürlüğü Personeline Organik Tarım Eğitimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı’nca GAP Bölgesindeki Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerinde görev yapan personele organik tarım eğitimi veriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı'nca GAP Bölgesindeki Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerinde görev yapan personele organik tarım eğitimi veriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı uzmanları tarafından GAP bölgesinde bulunan Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüklerinde çalışan 64 personele organik tarım eğitimi veriyor.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde 07 Nisan Pazartesi günü başlayan eğitim, 11 Nisan Cuma günü tamamlanacak. Eğitimde, 'bakanlığın organik tarım faaliyetleri, organik tarımın dünyada ve Türkiye'deki durumu??organik tarım kanunu, organik tarıma başlama, kontrol ve sertifikasyon sistemi ve işleyişi, organik tarım birimlerinin görev ve yetkileri, organik sebze yetiştiriciliği, organik tarımda toprak verimliliğinin korunması, organik arı yetiştiriciliği, organik tarım metodu ile hayvansal üretim, organik üretimde hayvan sağlığı, organik ürünlerin pazarlanması, organik tarımda hasat sonrası işlemler (etiketleme, logo kullanımı ve ambalajlama, depolama, nakliye), organik tarla bitkileri yetiştiriciliği, organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele, organik tarımda yabancı ot mücadelesi, organik tarım bilgi sistemi (OTBİS) ve destekler, denetim kuralları, organik meyve yetiştiriciliği, iletişim teknikleri ve psikolojik yaklaşımlar' konularında bilgi veriliyor.

Son 30-40 yıl içinde alerji, kanser, hafıza kaybı sağlık sorunları arttığına dikkat çekilerek, organik tarımın insana, çevreye zarar vermeyen, hayvan sağlığını ve refahına önem veren bir tarımsal üretim sistemi olduğu vurgulandı. Ayrıca her geçen gün kullanılabilir su kaynakları tükenmekte, toprakların kalitesinin bozulduğu konusunda uyarılar yapılırken, sağlığı korumak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek, yaşanacak bir dünya oluşturmak için organik tarımın önemli olduğu ifade edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title