Haberler

Tarım Kredi Kooperatifi'nden Çiftçilere 'Gübrenin Verimli Kullanımı' Konulu Eğitim

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gübretaş firmasından Ziraat Mühendisi Adnan Türkmen, Pazarlar İlçesinde kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme yaptı.

Pazarlar İlçesi Tarım Kredi Kooperatifince Pazarlar İlçesinde Cumhuriyet Meydanında Belediye kahvehanesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Gübretaş firmasından Ziraat Mühendisi Adnan Türkmen, çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda, kimyasal gübrenin verimli kullanması hakkında bilgi verdi.

Gübrenin verimli olabilmesi için ilk önce toprak analizi yapılması gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Adnan Türkmen, " gübreyi bilinçli kullanılması gerekiyor. Toprak analizi yaptırdıktan sonra toprağın ihtiyacı olan gübreyi zamanında atılması gerekir. Meyve ağaçlarına gübreyi gömerek atmalıyız. Meyve ağacının 3 veya 4 köşesini 10-15 santim kazarak gömmeliyiz. Meyve ağaçlarında gübrenin faydalı olabilmesi için gübrenin zamanında atılması gerekiyor. Bilgilendirme toplantılarımızın asıl amacı gübreleme sonunda meyve ağaçlarında ve hububattaki verimi arttırmaktır. Çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için 7/24 saat çalışıyoruz" dedi.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gübretaş Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title