Haberler

Tarım Kredi Genel Müdürü Güvendi Açıklaması

Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, yeni kaynakların ekonomiye kazandırılması için katılım bankacılığını Anadolu'nun en ücra köşesine götürmek arzusunda olduklarını bildirdi.

Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, yeni kaynakların ekonomiye kazandırılması için katılım bankacılığını Anadolu'nun en ücra köşesine götürmek arzusunda olduklarını bildirdi.

Güvendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tarım Kredi Bank" çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye genelinde 35 bin 33 yerleşim birimindeki 16 bölge birliği ve bin 625 kooperatif ile Anadolu'daki kaynakların toplanmasına katkı sağlanacağının altını çizen Güvendi, kurumun yetkilendirmesinin ardından çalışmalarının hız kazanacağını ifade etti.

Güvendi, ekonomik kalkınma için yastıkaltı kaynakların ekonomiye mutlaka kazandırılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hanehalkı tasarrufları içinde yastıkaltı oranı, şehirlerde yüzde 10 ise taşraya gidildiğinde bu oran yüzde 90'lara çıkar. Taşradaki insanlar ellerindeki birikimleri çoğu zaman yastıkaltında tutuyor. Diğer taraftan taşrada özellikle faizsiz bankacılığa yoğun bir ilgi de var. Örneğin Tarım Kredi'nin 1 milyon 100 bin ortağı katılım bankacılığının potansiyel müşterisidir. Kredibilitesi yüksek olan bu kesimin daha uygun şartlarda finansmana ulaşması sağlanırken, onlardan elde edileceğimiz kaynaklarla ülke tarımına daha iyi hizmet edileceğine inanıyorum. Bu açıdan bakıldığında yeni kaynakların ekonomiye kazandırılması için katılım bankacılığını Anadolu'nun en ücra köşesine götürmek arzusundayız"

Şartların oluşması halinde bankacılık faaliyetlerine en kısa sürede başlayacaklarını belirten Güvendi, böylece ekonomide kayıt dışılığın önlenmesine katkı vereceklerini bildirdi.

Güvendi, özellikle kooperatifleri devreye sokarak altın kabul günleri benzeri organizasyonlar yapmayı planladıklarını anlatarak, "Çiftçilerimiz Bağ-Kur primlerini ödemek için yeri geliyor 100 kilometre yol gidiyorlar. Bu noktada özellikle taşrada sosyal güvenlik primlerinin tahsilatını yaparken, motorlu taşıt ya da emlak vergisi gibi ödemelerin toplanmasını da kolaylaştıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title