Haberler

Tarım Konseyi Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta Ziraat Odası tarafından ilki gerçekletirilen Tarım Konseyi toplantısı ve ardından yapılan oylamada Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, konsey başkanlığına seçildi.

Sivas'ta Ziraat Odası tarafından ilki gerçekletirilen Tarım Konseyi toplantısı ve ardından yapılan oylamada Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, konsey başkanlığına seçildi.

Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, konsey hakkında bilgi verdi.

Konseyin ayda bir toplanarak tarım ve hayvancılığın sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırarak siyasilere ulaştırmayı hedeflediğini aktaran Çetindağ, " Sivas'ı tarım ve hayvancılıkta ileriye götürmek, birbirimizi daha yakından tanımak amacıyla bu toplantının ilkini düzenledik. Bu toplantıları ayda bir kez düzenleyerek şehrimizi hak ettiği yere taşımayı ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse ise Tarım Konseyi sayesinde kurumlar arasında yaşanan koordinasyon sorununun ortadan kalkacağını belirterek, "Toplantılarımız her ay bir kurumda düzenlenecek." dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise bakanlık tarafından verilen hibe desteklerinden Sivas'ın azami derecede yararlanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın çok çeşitli konularda desteklemeleri var. Müdürlük olarak 'Sivas'ımıza en fazla hibe desteğini nasıl alırınız' bunun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Bu konu ile ilgili koordineli çalışmak hepsinden önemli. Sivas için ne kadar fazla hibe desteği alınırsa buraya destek ne kadar fazla gelirse bu hepimizin başarısı olacak. Elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Tarım Konseyi için başkanlık oylaması yapıldı. 17 kişiden oluşan Tarım Konseyi Başkanlığına ise Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ seçildi. Çetin'in yardımcılığını ise Kırımızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım ile Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Yıldırım Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title