Haberler

Tarım İşçisinin Bir Yevmiye Bedelinin 33 Lira Olduğu Açıklandı

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu düzenlediği toplantıda 2016 yılında tarım işçilerinin bir günlük yevmiyelerini ve biçerdöverlerin dekar başına ürün biçme fiyatlarını karara bağladı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu düzenlediği toplantıda 2016 yılında tarım işçilerinin bir günlük yevmiyelerini ve biçerdöverlerin dekar başına ürün biçme fiyatlarını karara bağladı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çok sayıda çiftçinin bloke edilen hububat destekleme sorunu ile bu yıl kuraklıktan zarar gören çiftçilerin durumunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e bildirdiklerini belirtti. Eyyüpoğlu, yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedelini dekar başına 10 Türk Lirası olarak, karık tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedelini ise dekar başına 13 Türk Lirası olarak açıkladı. Kuru tarım alanlarında ise biçim bedelinin dekar başına 9 Türk Lirası, traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara yüzde 10 ekleneceği belirten Eyyüpoğlu, biçerdöver ile biçilen mercimek alanlarında biçim bedelin de dekar başına 15 Türk Lirası olduğunu dile getirdi.

TARIM İŞÇİ ÜCRETİ DE AÇIKLANDI

Başkan Eyyüpoğlu İl Koordinasyon Kurulu kararıyla bu yıl tarım işçileri için öngörülen ücretin 33 Türk Lirası, elçi ücretlerinin ise 35 Türk Lirası olarak açıklandığını söyledi. Eyyüpoğlu, "İl Koordinasyon Kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın işçilere günlük net 33 Türk Lirası, tarım aracılarına ise işçi başına günlük net 2 Türk Lirası olmak üzere toplam 35 Türk Lirası ödenmesi kararı alındı. Tüm çiftçilerimize ve tarım işçilerimize bol bereketli kazançlar diliyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Çelik Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title