Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nden Kuş Gribi Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "ilimizde klinik olarak kuş gribi hastalığı belirtileri gösteren herhangi bir kanatlı hayvan bulunmamaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "ilimizde klinik olarak kuş gribi hastalığı belirtileri gösteren herhangi bir kanatlı hayvan bulunmamaktadır. Konunun önemi dolayısıyla illerdeki bütün çalışmalar tek elden Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yönetilmektedir" ifadesinde bulunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

" Türkiye genelinde Mayıs ayından itibaren görülmeye başlayan Kuş Gribinin ilimizdeki durumunu görmek için hastalığın ilk çıktığı tarihten buyana il müdürlüğümüz tarafından yoğun şekilde tarama ve numule alımı yapılmış. Bu süre içerisinde alınan 180 numunede hastalığa rastlanmamıştır.

İlimiz kocasinan ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 03.06.2015 tarihinde yapılan bir ihbar neticesinde, ihbar yapılan kümeste bulunan tavuklardan 5 tanesi kuş gribi şuphesi ile numune olarak alınmış, kalan tavuklarda şüpheli olmaları sebebişle itlaf edilmiştir. Yapılan muayeneler neticesinde gönderilen numunelerde kuş gribi virüsüne rastlandığı teyit edilen kümeste herhangi bir kanatlı hayvan kalmamıştır.

Tavuk kalmayan bu kümes ve bölgedeki diğer kümeslerde her türlü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları tamamlanmış, kordon ve karantina tedbirleri alınmıştır. Kümes etrafındaki 3 kilometrelik alanda koruma bölgesi, 7 kilometrelik alanda gözetim bölgesi oluşturulmuştur. Şu anda hiçbir kümeste klinik olarak hastalık belirtisi ve anormal hayvan ölümleri görülmemiştir. Ankara Etlik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden gelen uzmanlarla birlikte il müdürlüğümüz teknik elemanlarınca svap numunesi alınmaya başlanmıştır. Alınan bu numunelerin labaratuvar muayeneleri neticesinde başka kümeslerde hastalık tespit edilmesi halinde hastalıklı kümeslerin olduğu bölgelerde itlaf çalışmalarına başlanacaktır. Şu an itibariyle ilimizde klinik olarak kuş gribi hastalığı belirtileri gösteren herhangi bir kanatlı hayvan bulunmamaktadır. Konunun önemi dolayısıyla illerdeki bütün çalışmalar tek elden Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yönetilmektedir.

Halk sağlığı ve üretici menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapılmakta olup tüm kurum ve kuruluşların süreç içerisinde sağ duyulu davranışlar sergilemesi büyük önem arzetmektedir. Ayrıca halkımızın paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak gerekli tüm tedbirler alınmış ve alınmaya devam edecektir." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title