Haberler

Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı Kırşehir'de

Kırşehir’de düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’na Türkiye genelinden 96 firma katılım göstererek teknoloji ve tarımın gelişim sürecini gösterdi.

Kırşehir'de düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı'na Türkiye genelinden 96 firma katılım göstererek teknoloji ve tarımın gelişim sürecini gösterdi.

Teknolojik gelişmelerin tarımda önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selehattin Ekicioğlu, ikincisi düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı'nın üretici ile tüketcinin bir arada olması için önemli bir aktivite olduğunu söyledi. TSO Başkanı Ekicioğlu teknoloji fuarının açılışında yaptığı konuşmasında tarım sektörünün gıdaya dayalı bir üretimi gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Ekicioğlu, "Bilindiği gibi tarım sektörü gıdaya dayalı bir üretimi gerçekleştirmedir. Dünyada artan nüfusa göre 2050 yılında dolar bazında gıda fiyatlarının yüzde elli oranında artacağı ön görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında tarımın elli yıllık bir seyrine bakıldığında gıdaya olan ihtiyaca göre tarımın önemi gittikçe artmaktadır. Tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek için Kırşehir'de fizibilite çalışmaları yapmaktayız. Yapmakta olduğumuz çalışmalar içerisinde Sıdıklı Sulama Barajı'nın altında 52 bin dönüm sulanabilir bir arazimiz var. Bu araziyi de 10 bin dönümünü sulamaktayız. Kalanına ise suyumuz yetişmemektedir. Tasarruflu kullanma sulama sistemine geçemediğimiz ve suyu tasarruflu kullanamadığımız için bilinçsiz çiftçilerimizin suyu boşa akıtması ile bu bölgede istediğimiz sulanabilir araziyi kullanamıyoruz" dedi. Kırşehir'de ikincisi düzenlenen fuarın üretici ile tüketiciyi, sanayici ile iş adamını bir araya getirdiğini anlatan TSO Başkanı Ekicioğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı'nın ikincisini düzenleyerek sektörde faaliyet gösteren pek çok firma sanayici ve üretici açısından ilkinde olduğu gibi ikincisi de verimli geçmektedir . Bu tür fuarlar günümüz koşullarında üretici ve tüketiciyi alıcı ile satıcıyı birbiri ile buluşturan önemli bir aktivite merkezidir. Pek çok firmanın karşı karıya kaldığı sorunlardan biri de üretici ve tüketicinin sınırlı koşullarda iletişim kurabilmesidir. Üreticiler giderek zorlaşan rekabet koşulları içerisinde bir yandan üretim teknolojilerini geliştirmeye çabalarken bir yandan da mevcut ve yeni müşterilerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Sanayici, iş adamları ve üreticiye böyle bir buluşma imkanını oluşturmak amacı ile bu yıl da Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı'nı düzenleme gereksinimi duyduk. Tarımın bu fuardaki önemi tarım üretimini arttırmak iken Türkiye'deki tarımın yapılabilirliğini göstermek istiyoruz." Programa katılım gösteren Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de fuarı Kırşehir'de tarımın gelişimi açısından önemli bulduklarını ifade etti.

ART Fuar Organizasyonu tarafından ikincisi düzenlenen tarım ve teknoloji fuarına Kırşehir, Konya, Afyon, İstanbul, Denizli, Kırıkkale, Trabzon, Aydın, Uşak, Kütahya'dan üreticiler de iştirak ediyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title