Haberler

Tarım Danışmanları Çiftçilerle Buluşuyor

Nüfusunun yüzde 80’nin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığına bağlı tarım danışmanları, köy köy ilçe ilçe gezerek çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını dinliyor.

Nüfusunun yüzde 80'nin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığına bağlı tarım danışmanları, köy köy ilçe ilçe gezerek çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını dinliyor. Ekili tarım arazilerini gezen tarım danışmanları, burada çiftçilerle bir araya gelerek çiftçileri ekim, biçim ve ilaçlama konularında bilgilendiriyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, çiftçilerin bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Bilinçsiz ve eski usullerle yapılan tarımın artık ciddi zararlara neden olduğunu belirten Başkan Koçak, bu nedenle Ziraat Odası Başkanlığına bağlı tarım danışmanlarının tarım arazilerinde çiftçilerle buluştuğunu söyledi. Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Koçak, "Amacımız, eli nasırlı çiftçilerimizin kayıplarını önlemek. Yapılacak olan ufak bir yanlış çiftçilerimizi ciddi anlamda mağdur edebilmekte. Biz çiftçilerimizin cebini düşünüyoruz. Çiftçilerimizin kazansın ki Türkiye'miz, Aksaray'ımız kazansın. Bilinçsiz ve yanlış uygulamaların önüne geçmek için odamızda bulunan tüm tarım danışmanlarını araziye görevlendirdik. Burada çiftçilerimiz ile buluşup hem arazileri inceliyorlar, hem de ekilen ürünlerin sağlıklı olup olmadığına bakıyorlar. Danışmanlarımız ayrıca çiftçilerle de görüşerek geniş çaplı bilgilendirme yapıyorlar" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title