Haberler

Tarım Danışmanları Bakanlıktan Destek İstedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde protesto Protesto için ellerindeki dövizler gelenler Basın bildirisini okuyan Ezel Pınar Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan'ın konuşması Tarım danışmanları Bakanlıktan destek istedi Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslan: "Tarımsal desteklemelerle ilgili tebliğ oluşturulurken, tarım danışmanı meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzenlemeler yapılmasını istiyoruz" Tarım Danışmanı Pınar: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının eğitim ve yayım işini üstlenen 2 bin 600 tarım danışmanı kardeşiniziz. İşimize taş koyanların ekmeğine yağ sürmeyelim, bir olalım, diri olalım, köylümüze, çiftçimize, denizimize, balığımıza, halkımıza can olalım" Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan, tarım danışmanları istihdamında verilen desteklerin yeniden gözden geçirilmesini istediklerini belirterek, "Tarımsal desteklemelerle ilgili tebliğ oluşturacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, tarım danışmanı meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzenlemeler yapmasını istiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde protesto

Protesto için ellerindeki dövizler gelenler

Basın bildirisini okuyan Ezel Pınar

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan'ın konuşması Tarım danışmanları Bakanlıktan destek istedi

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslan:

"Tarımsal desteklemelerle ilgili tebliğ oluşturulurken, tarım danışmanı meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzenlemeler yapılmasını istiyoruz"

Tarım Danışmanı Pınar:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının eğitim ve yayım işini üstlenen 2 bin 600 tarım danışmanı kardeşiniziz. İşimize taş koyanların ekmeğine yağ sürmeyelim, bir olalım, diri olalım, köylümüze, çiftçimize, denizimize, balığımıza, halkımıza can olalım"

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan, tarım danışmanları istihdamında verilen desteklerin yeniden gözden geçirilmesini istediklerini belirterek, "Tarımsal desteklemelerle ilgili tebliğ oluşturacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, tarım danışmanı meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzenlemeler yapmasını istiyoruz." dedi.

Çeşitli işletme ve birliklerde istihdam edilen tarım danışmanlarına sınırlama getirilmesi üzerine, bu alanda çalışan ziraat mühendisleri; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde toplanarak kararı protesto etti.

Burada konuşan Aslan, tarım danışmanlığı yapan ziraat mühendislerinin yaşadığı sıkıntılara ortak olmak için etkinliğe destek verdiklerini ifade ederek, söz konusu karar ile ziraat mühendislerinin hem iş bulma olanaklarının daraltıldığını hem de çalışan tarım danışmanlarına ödenen ücret konusunda sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Türkiye'de 78 milyon insana yetecek ölçüde tarımsal üretim yapılmasının gerekli olduğunun altını çizen Aslan, "Bunu yapmanın en önemli unsuru köyünde kalıp bu üretimi yapmak isteyen insanlara teknik ve bilimsel bilgileri ulaştıracak tarım danışmanlarının önünü açmaktır. Bizim Bakanlıktan istediğimiz şudur; her ne kadar bu karar yayınlanmış olsa da bundan sonra tarımsal desteklemelerle ilgili tebliğ oluşturacak Bakanlığın, danışman meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzenlemeler yapmasını istiyoruz." diye konuştu.

Aslan, söz konusu karardan önce ziraat mühendislerinin ziraat odaları, üretici birlikleri, özel danışmanlık firmalarında çalışabildiklerine veya serbest danışmanlık yapabildiklerine işaret ederek, "Kararname ile sadece ziraat odaları ve üretici birliklerinde istihdam edilen tarım danışmanları destek kapsamında olacak. Daha önceden buralarda çalışabilecek 8 tarım danışmanı sayısı da 2'ye, ücretler de yıllık 36 bin liradan 20 bin liraya indirildi." ifadesini kullandı.

"İşimize taş koyanların ekmeğine yağ sürmeyelim"

Proje kapsamında çalışan tarım danışmanları adına basın bildirisini okuyan Ezel Pınar, söz konusu karar ile en az 2 bin tarım danışmanının işsiz kalacağını söyledi. Ekonomiye yük olmaya değil, güç olmaya geldiklerini belirten Pınar, şöyle konuştu:

"Cebimizdeki son parayla Ankara'ya geldik ve Bakanlıktan destek bekliyoruz. Ey yüce makam sahipleri büyüklerimiz isteğimiz şudur; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının eğitim ve yayım işini üstlenen, umutla bekleyen 2 bin 600 tarım danışmanı kardeşiniziz. İşimize taş koyanların ekmeğine yağ sürmeyelim, bir olalım, diri olalım, köylümüze, çiftçimize, denizimize, balığımıza, halkımıza can olalım. Hayvancılığa ivme kazandıralım."

"Sayın Faruk Çelik, 2 bin 600 tarım danışmanını neden işten attınız" yazılı pankart önünde açıklama yapan grup, "Köyümden, köylümden, üreticimden, toprağımdan ayırdın beni", "2600 tarım danışmanı işsizliğe terk edilmesin" yazılı dövizler taşıdı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ziraat Mühendisleri Odası Murat Aslan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title