Haberler

Tarım Bakanlığından Lider Çocuk Tarım Kampı

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için 16-19 Haziran'da "Lider Çocuk Tarım Kampı" adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için 16-19 Haziran 2014 tarihleri arasında "Lider Çocuk Tarım Kampı" adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında gönüllü 5 öğretmenin refakatinde Yenimahalle ilçesindeki Nasreddin Hoca TOKİ İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinden 25 öğrencilik bir grup kamp programına alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu etkinlik kapsamında; Ankara Üniversitesi bünyesindeki Çocuk Bilim Merkezince uygulanan "Küçük Bahçevanlar", "Böcek Şenlik Okulu" ve "Toprak Bilim Okulu" programları ile Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk Orman Çiftliği (Süt Fabrikası), A.Ü. Ziraat Fakültesi Dışkapı Kampüsü gibi yerlere geziler düzenlendi,

Açıklamada, bu gezi ve etkinlikler neticesinde çocuklara; "doğa bilinci ve çevre farkındalığı" kazandırmak, "tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek", "tarımsal faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek", "doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak", "etkinlik, deney, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgisi çekilmek", amaçlandığı kaydedildi.

Yenimahalle Nasreddin Hoca İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte yürütülen kamp çerçevesinde 9-10 yaşındaki çocuklar, 4 gün boyunca çeşitli etkinlik ve gezilere katıldığı kaydedildi.

Çocuklar Yaşam Bilimleri Okulu, Böcek Şenlik Okulu Küçük Bahçevanlar, Toprak Bilim Okulu programlarına katılarak, deney ve etkinlik yaptılar. Değişik toplumların beslenme alışkanlıklarını incelediği belirtilerek şöyle denildi:

"Obezite hakkında bilgi sahibi oldular ve kendilerinin obez olup olmadıklarına dair çeşitli ölçüm aletleriyle ölçümler yaptılar. Böceklerin yaşamları ve doğadaki rolleri hakkında yararlı bilgiler kazandılar. Ekmek israfı ile ilgili etkinlikte ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi gerektiğini ve bayatlayan ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceğini öğrendiler. Çocuklara ekmek israfıyla birlikte aslında su, toprak, enerji, işgücü, emeğin de israf edildiği ve ekonomimize ne kadar zarar verdiği kavratılmaya çalışıldı."

Kamp kapsamında çeşitli geziler düzenlendiği ifade edilerek, "Çocuklar Bakanlığımız Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne yapılan gezide inek, koyun, keçi ve tavukları canlı olarak gördüler. Hayvanlardan elde edilen ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. Otomatik süt sağım ünitesini yakından inceleme şansı buldular. Hayvanların barınaklarını incelediler. Bakım ve beslenmeleri hakkında fikir sahibi oldular. Küçük bir doğa yürüyüşü yaptılar.

Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikası gezisinde içme sütü, yoğurt, peynir, dondurma gibi gıdaların nasıl üretildikleri hakkında bilgi sahibi oldular. Süt işletmesinin çiğ sütü nasıl işlediğini incelediler. Fabrikadaki makine ve aletleri gözlemleme fırsatı yakaladılar.

Ayrıca Çocuk Tarım Kampı uygulaması bu yıldan itibaren Başkanlığımız kontrolünde İl Müdürlüklerinde de uygulanmaya başlamıştır" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Nasreddin Hoca Yenimahalle Lalahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title