Haberler

Tarım Arazisinde Yangın

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Çakmak köyü yakınlarında zeytin ve fıstık çamı ağaçlarının bulunduğu alanda yangın çıktı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin Çakmak köyü yakınlarında zeytin ve fıstık çamı ağaçlarının bulunduğu alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık'ın kırsal yerleşim bölgesi olan Çakmak Mahallesi yakınlarında zeytin ve fıstık çamı ağaçlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli helikopter ile havadan, Edremit Orman işletme Müdürlüğüne bağlı 4 arazöz, Ayvalık Belediyesi'nin iş makineleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Gurup Amirliğinin itfaiye araçları ile yerden müdahale edildi.

Yangın söndürme çalışmalarını başından sonuna kadar yakından takip eden ve belediye ekiplerini yönlendiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Yangına belediyemize ait tüm iş makineleri ve su tankerlerimizle müdahale ettik. Büyük bir felaketi ucuz atlattık. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Yangında büyük bölümü zeytin ağacı az bir kısmı da fıstık çamı olmak üzere yaklaşık 25 dönümlük bir alanda yangının etkili oldu.

Kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title