Haberler

Tarık Akan'ın Vefatı

Vefat eden sinema sanatçısı Tarık Akan'a başrolünü oynadığı Pehlivan filmi için kispet diken İrfan Şahin, acı kayıptan duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Böyle değerli bir insana kispet dikmek bana nasip oldu.

Vefat eden sinema sanatçısı Tarık Akan'a başrolünü oynadığı Pehlivan filmi için kispet diken İrfan Şahin, acı kayıptan duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Böyle değerli bir insana kispet dikmek bana nasip oldu. Ben de onun resimlerini yıllardır saklıyorum." dedi.

UNESCO tarafından somut olmayan dünya mirası listesinde yer alan ve Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan kispet ustası İrfan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984 yapımı "Pehlivan" filminde Tarık Akan'a kispet diktiğini söyledi.

Sanatçının bu filmle 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandığını hatırlatan Şahin, Akan'ın hayatını kaybettiğini öğrendiğinde derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Şahin, Akan'a kispet dikerken yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Tarık Akan, söz konusu filmi çevirmeye karar vermiş ve nereden temin edeceğini düşünmeye başlamış. Arkadaşlarıyla 'Kispeti nereden temin ederiz?' diye konuşurken o sırada kulak misafiri olan bir Bigalıdan adresimi almış. Türkiye'de kispet diken tek ustanın ben olduğumu öğrenmiş. Bana ulaştı ve 'Ustacım biz bir pehlivanın hayatını konu alan film çevirmek istiyoruz. Biga'ya gelip sizin üç gün misafiriniz olacağım.' dedi. Ben de 'Hay hay, sizin gibi Türkiye'ye mal olmuş ünlü bir film sanatçısını misafir etmek şeref olur.' dedim. Nitekim özel aracıyla geldi, misafirim oldu. Kendisine göre kispeti diktim. Vücut ölçüleri tam bir pehlivan ölçülerindeydi."

Akan'ın kispeti giydiğinde "Ustam şimdi ben bunu ne yapacağım?" diye sorduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Dedim ki 'Sen merak etme ben sana kispetin tüm inceliklerini göstereceğim.' Bu arada da Bigalı tüm esnaf Tarık Akan'ı görmek için geliyor. Allah'tan ki dükkanım iki katlıydı. Üst kata çıkarttım. Rahat etsin istedim. Hakikaten yıllarca bu sanatı yaptım, birçok pehlivana kispet diktim. 1,95 boyunda, 90 kilo ağırlığında pırıl pırıl kispeti giyince Tarık Akan'ı gözümden bile kıskandım. Canı gönülden Pehlivan filminde başarılı olacağını, ödül alacağını söyledim. Nitekim de öyle oldu. Kırkpınar'ın en ünlü cazgırlarından Şükrü Kayabaş ile birkaç ünlü pehlivanın adresini verdim. 'Onlardan da güreşin inceliklerini öğreneceksin.' dedim. Çok teşekkür etti. Kendisi çok cana yakın biriydi, şakacıydı. Böyle değerli bir insana kispet dikmek bana nasip oldu. Ben de onun resimlerini yıllardır saklıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

İrfan Şahin Tarık Akan Çanakkale Biga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title