Haberler

Tarihten Sahneler 3'üncü Murad ile Sonlandı

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki “Tarihten Sahneler” adlı gösteride bu hafta Sultan 3’üncü Murad’ın hayatı canlandırıldı.

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki "Tarihten Sahneler" adlı gösteride bu hafta Sultan 3'üncü Murad'ın hayatı canlandırıldı.

Eyüplülerin ve Eyüp'e ziyarete gelen vatandaşların ilgi ve beğeniyle takip ettikleri Ramazan' etkinlikleri çerçevesinde yapılan Tarihten Sahneler adlı programın son konuğu 12'nci Osmanlı Padişahı 3'üncü Murad oldu. Her hafta sonu Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nin bahçesine kurulan mini sahneyle, Osmanlı padişahlarının karakteristik özellikleri ve o dönemin olaylarının anlatıldığı müzikal canlandırma perdesini 3'üncü Murad ile kapadı. Programda, yönetimde kaldığı sürece etkin bir siyasi tablo ortaya koyan, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuzey Afrika'da hakimiyetini pekiştirip Batı'ya sefer düzenleyen 3'üncü Murad'ın tebdil-i kıyafetle halk içine çıkıp, ahaliyle yaşadığı olaylar anlatıldı.

Programın akışıyla ilgili açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Biz 3'üncü Murad'ı sadece bir imparatorluğun yöneticisi olarak değil aynı zamanda edip ve sanatkar olarak da tanıyoruz. On bir Şeyhülislam ve dokuz sadrazamın değişmesi bize döneminde ne kadar aktif ve hızlı bir siyasi hayatın olduğunu gösteriyor. Tarihten Sahneler adlı programın bitişi takipçilerini üzmesin. Allah nasip ederse önümüzdeki Ramazan inşallah daha iyi bir şekilde hazırlanacağız" dedi.

Sultan 3'üncü Murad kendi dönemindeki Halep Kadısı Zekeriyya Efendi başkanlığında yaptırdığı emlak sayımında İstanbul'un 1 milyon nüfusla dünyanın en kalabalık şehri olduğu biliniyor. Şehirdeki diğer yapı ve hizmet alanındaki rakamlarsa şöyle: 485 cami, 4 bin 494 mescit, 100 imaret, bin 653 ilkokul, 150 büyük tekke, 285 küçük tekke, 498 genel çeşme, 417 kervansaray, 4 bin 985 küçük sokak çeşmesi, 585 değirmen, 285 fırın, 874 hamam, 13 hal, 589 bozahane, 743 kilise, 11 bin 143 sokak ve cadde. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title