Haberler

Tarihten Kurguya Projesi Sona Erdi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin yürütücüsü olduğu 'Tarihten Kurguya' adlı proje final programı ile sona erdi.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin yürütücüsü olduğu 'Tarihten Kurguya' adlı proje final programı ile sona erdi.

Bozyazı'da bir otelde düzenlenen final programına, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Mersin Üniversitesi Öğretim üyesi Doç Dr. Kasım Kurt, Proje Yürütücüsü Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Galip Göl, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Müdür Galip Göl, 1 Temmuz 2013 tarihinde başlayan tatlı ama yorucu bir projenin sonuna gelindiğini, edebiyat öğretmenlerinin öğrencilere kurgunun nasıl yapılması gerektiğini, tarih öğretmenlerinin de öğrencilerle birlikte Anamur, Aydıncık ve Bozyazı'da bulunan tarihi eserleri gezerek bilgilendirildiğini söyledi. Göl, "Öğretmenlerinin verdiği bilgileri yoğurmaları sonucu da bu bir yıllık süreç tatlı bir yorgunluğa dönüştü. Bu bir yıllık süreç içerisinde örgün eğitimde 50 öğrenciye eğitim verildi. Tur rehberi seviyesinde tarihi bilgiye sahip oldular. Uzaktan Eğitimde 610 öğrenciye eğitim verildi" dedi.

'Tarihten Kurguya' projesinin Türkiye genelinde internet ortamında toplam bin 600 kişiye fiilen ulaşan bir proje olduğuna dikkat çeken Göl, "Bu şu anlama geliyor. Anamur, Aydıncık ve Bozyazı hakkında uzaktan da olsa tarihi hakkında bilgi sahibi oldu. Projenin hazırlanmasında görev alan ekibime, çalışmalarımızda bizlere sonsuz destek veren kaymakam Sayın Mustafa Erkayıran'a, İlçe Milli Eğitim Müdürüm Sayın Hasan Doğan'a ayrıca Anamur ve Aydıncık Kaymakamlarına, Belediye Başkanlarına, Mersin Üniversitesi'ne, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile SYDV müdürlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu proje Anamur, Aydıncık ve Bozyazı için bir şanstı. İnşallah biz bunu iyi bir şekilde değerlendirdik. Dileğim odur ki bundan sonra hazırlanacak projelerde bu ilçelerin şansını biraz daha artırır. Üç ilçeyi bir kardeş gibi bir araya getirip, bu üç ilçede tarih, turizme ekonomik anlamda bir kalkınma sağlanır. Bu makus talihi yıkılır. Umarım Bozyazı'yı çok iyi yerlerde görürüz. Katılımınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ise Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinin geçmişi ve tarihinin bir olduğunu, bu üç ilçenin biraz daha uçta kalması nedeniyle tarımsal kalkınmaya önem verdiklerini kaydederek, "Bu sahil bandı üzerinde olan ilçeler eninde sonunda turizmle tanışacak ve turizmle kalkınma sağlayacaktır. Tarihi ve doğal güzelliği olan bu üç ilçemiz yolların bitmesi ile turizm merkezi haline gelecek. Yaptığımız bu proje sonucunda Anamur'dan 10, Aydıncık'tan 10 ve Bozyazı'dan 30 gencimiz rehberlik yapacak konuma geldi. Anamur, Aydıncık ve Bozyazı'nın geleceği turizmde olduğunu ve turizm noktasında kendimizi hazırlamamız gerektiğini söylüyorum. Projede emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Yolu olmayan yere turist gelmez. Ama yol açıldığı zaman hızlı bir süreç yaşayacağız. Dolayısıyla 10 yıl sonrasının hazırlığını şimdiden yapmamız lazım" diyen Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran da "Projeyi ele aldığımızda 3 kısma ayırabiliriz. 1. ayağı rehber yetiştiriyoruz bu güzel turist geldiğinde bizim bilgili insanlara ihtiyacımız var. Bu konuda öğrencilerimiz eğitildi. 2. ayağı bu ilçeleri tanıtmak. 3. ayağı ise tarihte yaşanmış olayların kurgusal bir biçimde anlatılması işin en hoşuma giden kısmı da bu. Bu proje olması gereken bir çalışmadır. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, proje çalışmalarına katılan öğrencilere belgelerini verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Erkayıran Aydıncık Bozyazı Anamur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title