Haberler

Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu"Na Doğru

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 17-19 Nisan'da birincisi gerçekleştirilecek "Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu"na, yurtiçi ve yurtdışındaki 57 üniversiteden 170 akademisyenin katılacağını bildirdi.

Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın, cumhuriyetin kuruluşunda, Mustafa Kemal Atatürk'e ve bağımsızlık mücadelesi yürütenlere büyük destek verdiğini söyledi.

Sözlü, şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışındaki 57 üniversiteden 170 akademisyen sempozyuma katılacak ve bizlere önemli bilgiler sunacak. Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, etkinliğe kıymetli katkılar sundu. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen akademisyen, eğitimci, araştırmacı, yazar katılımcalara da hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. İlk defa Adana tarihinin bu kadar geniş kapsamlı ele alınacağı etkinlikte kentin en eski tarihinden 1980'lere kadar gelen süreç hakkında bildiriler sunulacak. Özellikle de 1915 sözde Ermeni soykırımı diye bize yapılan dayatmanın aslı astarı olmadığına dair bildiriler de yer alacak."

Sözlü, sempozyumla Adana'nın kültür zincirine yeni halkalar ekleyeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Sözlü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title