Haberler

Tarihsel Olarak ABD Bütçe Açığında Artış Altın İçin Pozitif….

Güncelleme:

Hafta içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın harcama planı ve vergi reformuna ilişkin konuşması ABD'de bütçe tartışmalarını beraberinde getirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Yönetimlerde Bütçe Açığı Artış Gösteriyor…

Trump'ın seçim sürecinde de vaatleri arasında yer alan ve bir süredir gündemi meşgul eden vergi indirimlerini detaylandıracak olursak; Trump gelecek 10 yıl için 3 trilyon doları bulacak vergi indirimleri planlıyor. Bununla birlikte gelir vergisi dilimlerinin ve vergi oranlarının yediden üçe indirilmesi gündeme gelirken, hali hazırda %35 oranında olan kurumlar vergisinin ise %20 oranına çekilmesi ve veraset vergisinin tamamen kaldırılması planlanıyor. Söz konusu vergi indirimlerinin ABD bütçe açığına yılda 1 trilyon dolar eklemesi beklenirken, askeri ve alt yapı harcamalarında da artış yapmayı planladığını belirten Başkan Trump paralelinde ABD ekonomisinin kısa zamanda yüksek bütçe açıkları karşılaşması bekleniyor.

Trump'ın konuşması sonrası bütçe tartışmaları devam ederken, ABD'de geçmiş yıllara ilişkin bütçe açıkları incelendiğinde Cumhuriyetçilerin başkanlık yaptıkları dönemlerde bütçe açıklarının yükseldiği görülmektedir. Ronald Reagan, George H. W. Bush ve George W. Bush gibi Cumhuriyetçi başkanlar döneminde devlet bütçesinde dengenin bozulması ( özellikle bütçe dengesinin GSYH'a oranında artışın görülmesi ) Cumhuriyetçi yönetimlerin ortak özelliği haline gelmiştir. Cumhuriyetçi yönetimlerin vergileri indirdikleri ve vergi kesintilerine gittikleri görülürken, Demokratların ise vergileri arttırdıkları görülmüştür. Bununla birlikte Cumhuriyetçi başkanlar döneminde savunma harcamalarının da artış gösterdiği görülmüştür. Söz konusu askeri harcamalardaki artış Ronald Reagan, George H. W. Bush ve George W. Bush olmak üzere Cumhuriyetçi yönetimlerde ortaya çıkmıştır. Bugüne geldiğimizde ise ABD Başkanı Donald Trump da savunma harcamalarında artış planlarken, sağlık ve emeklilik hariç diğer harcama kategorilerinin hepsinde yılda %1 oranında indirim yapmayı da planlamakta.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ronald Reagan Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title