Haberler

Tarihi Yarımadada 102. Yıl Yoğunluğu

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşlarının 102'nci yılı dolayısıyla 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenler öncesi, Türkiye'nin farklı kentlerinden ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Yerli ziyaretçiler, özellikle Şehitler Abidesi ve 57'nci Alay Şehitliği'ne ilgi gösteriyor.

Çanakkale Savaşlarının kaderini değiştiren, kahraman Seyit Onbaşının tek başına kaldırarak namluya yerleştirip, İngiliz zırhlısı Ocean'a büyük hasar veren top mermisini ateşlediği Mecidiye Tabyası ile diğer şehitliklerde de yoğunluk yaşanıyor.

Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden Adem Yıldırım, Çanakkale'nin her yerinin ayrı bir tarih olduğunu söyledi.

"Şanlı tarihimizi her zaman gururla anıyoruz. Hocalarımızdan öğrendiğimiz kadar buraları biliyorduk." diyen Yıldırım, dünya tarihinde çok ayrı bir yeri olan Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği yerde bulunmanın ayrı bir duygu olduğunu vurguladı.

Adem Yıldırım, bölgeyi gezerken duygusal dakikalar yaşadıklarını dile getirerek, "Buralara gelmek çok güzel. Çok anlamlı bizim için. Her Türk'ün ziyaret etmesi gereken yerlerden bir tanesi." dedi.

Şahin Çetin de bölgeyi gezerken kendilerini tarihte yolculuk yapar gibi hissettiklerini aktardı.

Şahindere Şehitliği girişinde hediyelik eşya satışı yapan Ayşe Önal, satışlarının törenler nedeniyle oldukça iyi olduğunu söyledi.

Normal zamanlarda pek iş yapamadıklarını belirten Önal, "Ziyaretçiler geldikçe satışlar artıyor, çorba kaynıyor. Anahtarlık, kolye her şey satılıyor. Çanakkale'ye ait özel ürünlerimiz var, onlar satılıyor. Örme bebeklerimiz var bunlara ilgi fazla." diye konuştu.

"Vatanımız kolay kazanılmadı"

Conkbayırı ve 57'nci Piyade Alayı Şehitliği'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Yurdun dört bir yanından tur otobüsleri ve özel araçlarıyla bölgeye gelen vatandaşlar, şehitlikte dua etti.

Sakarya'dan gelen Sevil Sarıhan da daha önce de Çanakkale'de bulunduğunu belirterek, "Her geldiğimde aynı duyguyu yaşıyorum. Vatanımız kolay kazanılmadı. Şu an çok duygusalım. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, Peygamber efendimize komşu etsin. Her Türk vatandaşının buraları gelip görmesini isterim." şeklinde konuştu.

Recep Kalemöz ise şehitleri anmak için Çanakkale'ye geldiğini dile getirerek, "Bize bu ülkeyi bırakabilmek için canlarını feda etmişler. Onlara minnettarız. Mekanları cennet olsun. Bu vatanda özgürce yaşayabiliyorsak, onların sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz, şükran duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin, bölgedeki hediyelik eşya satıcılarından bol bol "Çanakkale hatırası" aldığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gelibolu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title