Haberler

Tarihi Yapılar Hayat Bulmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Bergama'nın yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran ve konuda çok sayıda restorasyon çalışmasına imza atan Bergama Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Bergama'da tarihi kapalı çarşı etrafında bulunan dükkanların cephe ve bakım çalışmaları, Havra yanında bulunan eski çocuk esirgeme binası olarak kullanılan binanın sosyal amaçlı kullanılmak üzere restorasyon çalışmaları, Abacıhan sokak sağlıklaştırması ,Selinos Çayı'nın dere ıslahı, temizliği ve peyzaj çalışmalarının projelendirilmesi gibi çok sayıda çalışma yürüten Bergama Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Şu ana kadar Kale Mahallesi başta olmak üzere Bergama'da birçok tarihi yapıya hayat veren Bergama Belediyesi İslamsaray Mahallesi Üçkemer aralığında bulunan ve 19. yüzyılın sonlarında inşa edilerek deri tabaklama işinde kullanılan yapıyı sosyal tesis amaçlı restorasyonunun çalışmalarına başladı.

Selinos Çayı kenarında, etrafı yüksek avlu duvarlarıyla çevrili büyük bahçesi ve kemerli, andezit bloklarla imal edilmiş geniş bir bahçe kapısına sahip olan yapı Bergama Belediyesi'nin almış olduğu kamulaştırma kararı ile sosyal tesis amaçlı kullanılmak üzere restore edilecek.

Hem yurtiçi hem de yurt dışından ziyaretçi sayısının ve ilginin her geçen gün arttığı Dünya Mirası Bergama'da her biri birbirinden değerli tarihi yapıların gün yüzüne çıkması için Bergama Belediyesi olarak gerekli bütün çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Selinos Çayı kenarında bulunan ve konum olarak da değerli olan bu tarihi yapıyı sosyal tesis olarak Bergamalıların hizmetine sunacağız. Hepimizin bildiği gibi Bergama'nın birçok mahallesi birbirinden değerli tarihi bina ve yapıları barındırıyor. İmkanlarımız el verdiği ölçüde çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve çok sayıda tarihi yapıyı restore ederek Bergama'ya kazandıracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bergama Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title