Haberler

Tarihi ve Kültürel Değerleri Tanıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Nemrut Krater Gölü'nden detaylar- Fotoğraf çeken muhabirler- Genel detaylar- İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban'ın açıklamaları- Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndan detaylar Bitlis'in tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı- Kentin, Selçuklu estetiğinin tüm özelliklerini taşıyan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında basın mensuplarına tanıtıldı Anadolu tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve minareler şehri olarak bilinen Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basın turu düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Nemrut Krater Gölü'nden detaylar- Fotoğraf çeken muhabirler- Genel detaylar- İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban'ın açıklamaları- Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndan detaylar Bitlis'in tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı- Kentin, Selçuklu estetiğinin tüm özelliklerini taşıyan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında basın mensuplarına tanıtıldı Anadolu tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve minareler şehri olarak bilinen Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basın turu düzenlendi.Nemrut Krater Gölü'nün 2010 yılında Avrupa'nın seçkin destinasyonları arasına girmesiyle ilgili kentteki tarihi ve kültürel varlıkları tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen basın turunda, Ankara'dan kente gelen basın mensupları, il merkezi ve ilçelerde bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görüntüledi.Kentin, Selçuklu estetiğinin tüm özelliklerini taşıyan İhlasiye Medresesi, hac, kervan ve ipek yolu güzergahlarını buluşturan El-aman Hanı, tarihi Bitlis Kalesi, Şerefiye Külliyesi, Şerif Bey Tepesi, Ahlat Müzesi ile Selçuklu Mezarlığı, Kümbetler, Harabe Şehir, Abdurrahman Gazi Türbesi, Zal Paşa Cami, Ulu Cami, Kef Kalesi ve şehir yaşantısı proje kapsamında basın mensuplarına tanıtıldı.İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nemrut Krater Gölü'nün dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özeliğini taşıdığını hatırlattı.Gölün bu özeliğiyle Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında, 2010 yılında "Seçkin Destinasyon Ödülü"nü aldığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizesinde Avrupa Seçkin Destinasyonları ile ilgili basın turu düzenledik. Anakara'dan bakanlık yetkilileri ve ajans temsilcileriyle Bitlis destinasyonunu tanıyoruz. Kar nedeniyle kalderanın içerisine giremiyoruz. Katılımcılara zirveden kalderayı gösterip anlatmaya çalıştık. Bu eşsiz güzelliğin yerinde görülmesi, tanınması adına bizler elimizden geleni sarf ediyoruz. Bunun dünya kamoyunda bilinerek tanınması için bütün ziyaretçilerimizi buraya bekliyoruz. Bu basın turuyla turizm zenginliklerimizin Avrupa kamuoyunda farkındalığının oluşturulması, tanıtımının yapılması ve çeşitli organizasyonlarla buraya ziyarteçi akımının sağlanması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Metin Çoban Selçuklu Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title