Haberler

    Tarihi Tünelde Red Bull 400'e Hazırlanıyor

    20 Mayıs'ta en zorlu şartlara meydan okuyan koşuculara ev sahipliği yapacak yarış öncesinde Red Bull sporcusu Ahmet Arslan da çalışmalarını sürdürüyor.

    20 Mayıs'ta en zorlu şartlara meydan okuyan koşuculara ev sahipliği yapacak yarış öncesinde Red Bull sporcusu Ahmet Arslan da çalışmalarını sürdürüyor. Organizasyon tarihinin en iyi sporcusu olan Arslan, zorlu koşu öncesi Karaköy-Şişhane arasındaki tarihi tünelde limitlerini  test etti ve formuyla dikkat çekti. Red Bull 400'ün kayıtları da devam ediyor. Erzurum'a gelip dünyaca ünlü isimlerle bu deneyimi yaşamak isteyen koşucular,  internet sitesinden kayıtlarını tamamlayabilecek.

    Her sene dünyanın dört bir yanında yüzlerce koşu organizasyonu düzenleniyor ama hiçbiri Red Bull 400 kadar zorlu değil. Evrenin 400 metrede yokuş yukarı yapılan tek koşusu, 20 Mayıs'ta Erzurum Palandöken'de bulunan kayakla atlama pistinde yapılacak. Kısa mesafesine rağmen, en zorlu koşular arasında gösterilen koşuda sporcular rampayı en önde bitirmek için kıyasıya yarışıyorlar. Bu zorlu yarış öncesi milli sporcu Ahmet Arslan, hazırlıklarının bir kısmını  Karaköy-Şişhane arasındaki tarihi tünelde gerçekleştirdi. 11 kez Red Bull 400'de zafere ulaşan Arslan, tarihi tünelde bulunan tramvay ile kıyasıya bir kapışma yaşadı.

    Red Bull sporcusu Ahmet Arslan ile beraber en iyilerin yer alacağı etkinlik için kayıtlar devam ediyor. En zorlu şartlara meydan okumayı seven ve dayanıklılığını ölçmek isteyen atletler, Red Bull 400'ün internet adresinden kayıtlarını tamamlayabiliyor. Katılımcılar, dünyanın en prestijli organizasyonlarından birinde zorlu rakiplerle mücadele etme şansı yakalayacak. Red Bull 400 Erzurum'un kayıtları,  adresinden yapılabiliyor. Üstelik 13 yaşını doldurmuş her birey kayıt olabiliyor. İsteyen yarışmacılar takımları ile de organizasyona katılabiliyor.

    Sezon Kazakistan'da Açılıyor

    400 metre erkek, 400 metre kadın, 4x100 metre takım erkek ve 4x100 metre takım karma kategorilerinin olacağı yarışların bir numaralı kuralı desteksiz bir biçimde parkuru bitirmek.  Bu sezon Norveç'ten Kanada'ya  14 farklı noktada düzenlenecek olan Red Bull 400'ün ilk ayağı da 7 Mayıs'ta  Kazakistan Almaty'de olacak. Turnuvanın en büyük favorisi ise Red Bull sporcusu Ahmet Arslan. Yedi Avrupa Dağ Koşusu, 11 kez de Red Bull 400 birinciliği bulunan Arslan, kendi evi Erzurum'da  yeniden birinciliği kovalayacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ahmet Arslan Karaköy Erzurum Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title