Haberler

Tarihi St. Pıerre Kilisesi'nde Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Dünyanın ilk mağara kiliselerinden biri olan ve Hristiyan dünyasının en önemli ibadet merkezleri arasında yer alan tarihi St.

Dünyanın ilk mağara kiliselerinden biri olan ve Hristiyan dünyasının en önemli ibadet merkezleri arasında yer alan tarihi St. Pierre Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları devam ediyor.

St. Pierre Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. Daha önceleri kilisede yapılan St. Pierre Bayramı kutlamaları ise, 2 yıldır Samandağ ve İskenderun'da yapılan etkinliklerle gerçekleştiriliyor. Antakya'daki kutlamalar da, Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinle tamamlanıyor.

Çatısından su aldığı, tepesindeki kayaların düşme tehlikesinin bulunduğu ve tabanındaki mozaikler kullanılamaz hale geldiği için yenileme çalışmalarına başlanan tarihi kilisenin bu yıl sonuna kadar yeniden faaliyete geçmesi bekleniyor.

Üzerindeki kayalardan bugüne kadar yaklaşık 200 adet parça koparılarak sağlıklı hale getirilen kilisenin üst kısmında, tehlike oluşturması muhtemel kaya parçalarına yapılan müdahaleler de sürüyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Samandağ Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title