Haberler

Tarihi Rum Konağı Butik Otel Olacak

ALİ ÖZDEMİR - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 1865 yılında Rum Nigola tarafından kızına düğün hediyesi olarak yaptırılan tarihi konak, restore edilmesinin ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek.

Çamlık Mahallesi orman yolu üzerinde bulunan, uzun yıllar hastane olarak hizmet veren ve günümüzde Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan tarihi konak, restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konağın turizme kazandırılması için harekete geçtiklerini belirtti.

Konağın restorasyonu için Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne restorasyon, restitüsyon ve rölöve projelerini sunduklarını ifade eden Yıldız, binanın aslına uygun restorasyonu için proje hazırladıklarını söyledi.

İhale çalışmalarının tamamlanmasının ardından Nisan ayının ilk haftasında çalışmaların başlayacağını bildiren Yıldız, "İnşallah restorasyon bittikten sonra önümüzdeki yıl bu vakitlerde açılışı olacak. Müze havasında bir butik otel olacak çünkü Akdağmadeni'ndeki otantik eşyaları butik otelin lobisinde, koridorlarında ve odalarında kullanacağız. Dolayısıyla müze havasında güzel bir butik otel olacak" diye konuştu.

İki kattan oluşan binanın üst katında odaların bulunacağını kaydeden Yıldız, 1'i süit, 3'ü normal olmak üzere 4 odanın yer alacağını, konağın alt katında ise günlük ihtiyaçların giderilebileceği yerlerin olacağını söyledi.

Yıldız, Akdağmadeni'ndeki 14 tescilli yapıdan biri olan konağın turizme kazandırılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Binanın müze havasında bir butik otel olacağından dolayı çok mutluyuz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yıldız Akdağmadeni Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title