Haberler

Tarihi Reyhan Paşa Hamamı'nda Restorasyon Çalışması Başlatıldı

Bursa'da, tarihi Reyhan Paşa Hamamı'nda restorasyon çalışması başlatıldı.

Bursa'da, tarihi Reyhan Paşa Hamamı'nda restorasyon çalışması başlatıldı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reyhan Mahallesi'nde bulunan 600 yıllık Reyhan Paşa Hamamı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa'yı değerleriyle geleceğe taşıdıklarını söyleyen Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa'da kültür ve medeniyetlerin tüm izlerini ortaya çıkardıklarını bildirdi. Bursa merkezinde restore edilmemiş tarihi eser kalmaması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Altepe, "Bu kapsamda onlarca yıldır harabe halinde bekleyen tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz. Reyhan Paşa Hamamı Bursa'nın kalbinde, çarşı içinde bulunan ilk dönem Osmanlı eserlerinden, ilk yapılan hamamlardan biri. Bursa'da bir eser daha pırıl pırıl ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.

Altepe, restorasyonun tamamlanmasının ardından sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetlerin gerçekleştireceği mekanda Yeşilay Bursa Şubesi'nin çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title