Haberler

Tarihi Okul Binası Bilim Sanat Merkezine Dönüştürülecek

Erciş ilçesinde, 2011 yılındaki depremin ardından kullanılmayan atıl durumdaki tarihi okul binası, onarılarak kültür sanat merkezine dönüştürülecek.

Erciş ilçesinde, 2011 yılındaki depremin ardından kullanılmayan atıl durumdaki tarihi okul binası, onarılarak kültür sanat merkezine dönüştürülecek.

Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar,  Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ve araştırmacı-yazar Selahattin Koşar, onarımına başlanan taş binada incelemelerde bulundu.

Yaşar, burada yaptığı açıklamada, ilçenin en eski okulunun yeniden eğitim öğretime kazandırılacağını söyledi.

Tarihi binayı kullanarak daha fazla tahrip olmasının önüne geçileceğini vurgulayan Yaşar, "Onarımdan sonra okulumuzu bilim sanat merkezi olarak kullanmayı planlamaktayız. Burada okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki üstün yetenekli çocukların eğitimine imkan sunulacaktır" dedi.

Okulun eski mezunlarından araştırmacı-yazar Selahattin Koşar ise taş binanın onarılarak tekrar kullanılacak olmasının, kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Koşar, şunları kaydetti:

"1924-1925 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen okul, taş ustaları Abdurrahman Çavuşoğlu ile Hıdır Yapan tarafından inşa edilmiş. İsmi önce 'Merkez İlkokulu' olan okula, 1960 yılından sonra 'Atatürk İlkokulu' adı verildi. 1982 yılında ise bahçesinde ek bir bina daha yaptırıldı. İlçedeki binlerce öğrenci bu okulda eğitim gördü. Birçok öğrenci en güzel günlerini, anılarını burada yaşamıştır. Okul, 23 Ekim 2011 tarihindeki depreme kadar da kesintisiz eğitim veriyordu. Binanın bakım ve onarımı biterse en azından bir tarih yok olmaktan kurtulacaktır. Emeği geçen başta Kaymakamımız Sayın Mehmet Şirin Yaşar olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erol Şimşek ve basın mensubu arkadaşlarıma buradan mezun olanlar adına teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şirin Yaşar Erol Şimşek Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

aa haber:

aa imzalı haberi ilçedeki yerel haber siteleride yayınlamış aa bunu görmeli

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title