Haberler

Tarihi Namazgah Tabyası'nda Bayram Namazı

Çanakkale protokolü, Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan ve Çanakkale Savaşları sırasında 4. Ağır Topçu Alayı bölgesinde 2. Ağır Topçu Alayı Taburu'nun merkezi olarak kullanılan tabyada Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Çanakkale protokolü, Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan ve Çanakkale Savaşları sırasında 4. Ağır Topçu Alayı bölgesinde 2. Ağır Topçu Alayı Taburu'nun merkezi olarak kullanılan tabyada Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Erken saatlerde feribotla Kilitbahir köyüne geçen heyet, buradan karayoluyla tarihi namazgaha ulaştı. Alanda kurulan bölgede abdest alan kalabalık, daha sonra namazgahın önündeki alanda bayram namazını kıldı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük Türkiye'nin temellerinin Çanakkale'de atıldığını söyledi.

Yıllar önce ecdadın büyük bir birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olduğunu ifade eden Çınar, bu sayede kurtuluş zaferinin sağlandığını anımsattı.

Vali Çınar, ramazan ayı boyunca tarihi tabyalarda iftar programları yaptıklarını belirterek, "Bugün de Ramazan Bayramı. Milletimizin kan ve manevi bağı olan bu şehirden Çanakkale'den Namazgah Tabyası'nda bütün milletimizin Müslümanların, Ramazan Bayramı kutlu olsun. Bugün barışma günü, gönül kapılarının sonuna kadar açıldığı ramazan ayında bütün insanlığımızın güzelliklerinin hatırlandığı ve bugün bütün dargınlıkların bertaraf edilerek yok sayılarak barışma günü. Biz de burada bayram namazını kıldık.  Halkımız ile birlikte bayramlaşma programını gerçekleştirdik" dedi.

Çanakkale'nin "çok kutsal toprakları barındıran bir il olduğuna" işaret eden Ahmet Çınar, şöyle devam etti:

"Ecdadımız bu topraklarda o gün ihtiyaç duyulduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak büyük Türkiye'nin temellerini attılar. Kurtuluş zaferi sağlandı. Bugün de öyle büyük bir savaş içerisinde değiliz ama yine o günkü kadar neredeyse birlik ve bütünlük içerisinde olma ihtiyacımız var. Birliğin ve bütünlüğün en büyük örneğini veren ecdadımızın zafer kazandığı bu meydanda yine milletimiz için birlik, beraberlik diliyorum. Gönüllerimiz hoş olsun. Kardeşliğimiz yeniden hatırlanmış olsun."

Programa, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mehmet Soylu, Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Sultan Abdülaziz Ramazan Bayramı Ahmet Çınar Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title