Haberler

Tarihi Leleg Yolu İlk Etabı Törenle Açıldı

Bodrum'da, Bodrum Ticaret Odası'nca (BODTO) hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) tarafından desteklenen proje kapsamında toplam 185 kilometrelik 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti Leleg Yürüyüş Yolu'nun 8 kilometrelik birinci etabı, törenle turizme açıldı.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de önemli bir merkez olan Bodrum'da, Pedasa Antik Kenti'nden başlayan toplam 185 kilometrelik 2 bin 400 yıllık Leleg Yolu'nun tekrar açılması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. BODTO'nun hazırladığı, GEKA'nın desteklediği Pedasa Antik Kenti Leleg Yürüyüş Yolu Projesi'nde, 8 kilometrelik birinci kısım tamamlanarak törenle açıldı. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, GEKA Temsilcisi Mustafa İlhan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, AKUT Bodrum Ekibi ve doğa sporu yapanlar açılışa katıldı.

CHP'li Milletvekili Demir, "Turizmin bu kadar sıkıntılı olduğu süreçte böyle bir güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada büyük bir tarih yatıyor. Bodrumluların bu bölgeye sahip çıkmasını rica ediyorum" dedi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Karakuş ise, il merkezi ve ilçelerdeki odaların, alternatif turizme katkı sunmak için çalıştıklarını söyledi.

"BODRUM'UN DENİZDEN İBARET OLMADIĞINI GÖRÜRLER"

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, 12 ay turizm diye konuşulduğunu, bu projenin buna katkısının olacağını söyledi. Kocadon, "Deniz, kum, güneş haricinde yürüyüş, alternatiflerden bir tanesi. Dünyada yaklaşık 20 milyon kişi hem yürüyor, hem spor yapıyor hem de turizm yapıyor. Bodrum'da ilklim olarak buna çok uygun. Bu avantajı kullanmak için 2014 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansı ile bir proje yaptık. Bunun ilk etabını açtık. Umarım bu yolumuz tüm dünyada yürüyüşçülere cazibe merkezi olur. Bodrum'un tarihini, manzarasını ve denizden ibaret olmadığını görürler" dedi.

Yol girişindeki iplerin düğümlerinin çözülmesi ile açılış gerçekleştirildi. GEKA temsilcisi Mustafa İlhan'a ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Bodrum İşletme Şefi Önder Barut'a teşekkür plaketi verildi.

BODRUM LELEG YOLU PROJESİ

Bodrum Leleg Yolu projesi kapsamında, yarımada genelinde toplam 185 km'lik yürüyüş yolu, 20 km'lik bisiklet yolu, kamp alanları ve manzara tepelerinin altyapısı oluşturulacak. Spor, doğa ve macera turizmine hizmet verecek şekilde çevre düzenlemeleri, levhalama ve işaretleme çalışmalarından sonra, Bodrum Leleg Yolu'nun tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütülecek. Fizibilite çalışmaları GEKA'dan alınan destekle yürütülen projenin bu süreçteki faaliyetleri de yine GEKA desteği ile tamamlanacak. Proje ile Bodrum'un mevcut doğal, kültürel ve coğrafi yapısının ziyaretçiler tarafından görülmesi sağlanacak, Bodrum, deniz-kum ve güneş turizminin yanında doğa-tarih ve spor turizmi ile de öne çıkarılacak.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Güney Ege Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title