Haberler

Tarihi Köprü Üzerindeki Ana Su Şebeke Hattın Değiştirildi

Ardahan Belediyesi tarafından tarihi köprü üzerindeki şehrin ana su şebeke hattını sağlayan su boruları değiştirildi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bildiğiniz gibi tarihi çelik köprü üzerinde yıllarca, 500'lük isale hattı 300'lük isale hattı bunları milimetre olarak söylüyorum. Kanalizasyon hattı dönüş isale hatları ana depodan, Halil Efendi mahallesini besleyen dönüş isale hatları, tarihi çelik köprü üzerinden geçirilerek hem tarihi sit olan çelik köprünün görselliği bozulmuş olup tarihi özelliğine zarar verilmiş hem de halkımızı rahatsız eden olumsuz bir tablo ortaya çıkmıştır. Biz 2009'da göreve geldiğimizden beri bu köprünün restorasyonu ile ilgili çalışmaları projelendirmeleri takip ettik ve nihayet neticelendirdik.

Bu yılda yaklaşık 2 Milyon TL'lik eski parayla 2 Trilyonluk bir restorasyon projesi uygulamaya geçirdik. Bunun finansı sağlanmış projesi yıllarca takip edilerek neticelendirilmiş ve ihalesi, yer teslimi yapılmış, hemen bu" İsale "hatlarının değişimiyle birlikte faaliyete geçecek. Sizlere Perşembe günü akşamı suların kesileceğini birkaç gün önceden ilan ettik. Perşembe günü akşamdan itibaren 3 gün süreceğini söyledik.

Elbette ki biz bir gün ihtiyat payı bırakmıştık, 2 güne bitirmeyi planlamıştık. Ancak hava şartları ve yağmur engeli ile birlikte iş bugüne bu saate kadar uzadı. Bu anlamda Şehrimiz ve tüm Ardahanlılar için önemli olan böyle tarihi, sit kapsamında köprü üzerindeki kirliliğin giderilmesi doğrultusunda yapılan su kesintisi ve çalışmasını süresince hoşgörünüzü umuyor ve bu süre içerisinde sabrettiğiniz için çok teşekkür ediyorum diyen Başkan Köksoy, Saat 12 itibariyle son kaynaklar yapılarak arkadaşlarımız kaynak başında suları vermek için bizden talimat bekliyorlar. Bu çalışmanın bitmesiyle birlikte 2014 yılının son baharında nehir altına aldığımız köprüden geçen boruları köprünün iki tarafından kaynaklayarak neticelendirilmiş olacak.

Tabi bu çok zor ve teknik bir çalışma yüksek basıncın borulara zarar verme ihtimali olduğu için teknik ve hassasiyet isteyen bir çalışma. Gündüz ışığında yaklaşık 14 saatlik çalışma, Cuma, Cumartesi, çalışmalarımız sürdü bugün Pazar itibariyle de bitirilmek üzeredir. Gerek bu çalışmanın tarihi çelik köprünün restorasyon projesinde Şehrimize amaçladığımız "Turizm sürecine olumlu katkı yapacağına inancım tamdır". Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Belediyesi Faruk Köksoy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title