Haberler

Tarihi Konakta Anneler Günü Kutlaması

Güncelleme:

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, kentte sertifikalı biçki dikiş kursu verilen Müdire Hanım Evi olarak bilinen konakta anneler günü etkinliği düzenledi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, kentte yıllarca sertifikalı biçki dikiş kursu verilen Müdire Hanım Evi olarak bilinen tarihi konakta anneler günü kutlama etkinliği düzenledi.

Salihli TSO Kadınlar Birliği, anneler gününü farklı bir etkinlikle kutladı. Salihli Belediyesi tarafından restore edilen 114 yıllık geçmişe sahip tarihi Müdire Hanım Evi'nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, TSO Yönetim Kurulu üyeleri, TSO Kadınlar Birliği yönetimi ve Salihlili kadınlar katıldı.

1901 yılında inşa edilmiş olan ve içinde Zehra Türker tarafından yıllarca sertifikalı biçki dikiş kursu verilen iki katlı Müdire Hanım Evi'nin bahçesinde kurulan masalarda ikramlar yapılırken, açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmaya aracılık eden bu tarihi konağın resmi açılışını yakın zamanda yapacaklarını kaydetti. Kayda, 15 üniversite öğrencisine burs veren Kadınlar Birliği'ni bu çabasından dolayı kutladı.

"Bütün annelerin, Anneler Gününü kutlarım" diyerek konuşmasına başlayan Salihli Belediye Başkan Zeki Kayda, sosyal projelere imza atan Kadınlar Birliği'ne teşekkür ederek, "Cennet, annelerin ayakları altındadır. Annelerimiz başımızın tacıdır. Müdire Hanım Müze Evi'nde sizleri ağırlamaktan dolayı onur duyuyorum. Müze Evi'nin yapımını başlatan Sayın Mustafa Uğur Okay'a teşekkür ederim. Biz de kaldığı yerden restorasyonu bitirdik. Burada Salihli'nin geçmişini ve kültürünü yaşatacağız. Müdire Hanım Müze Evi'nde, hem müze olarak hem de kendi kültürümüze özgü yemeklerle sizlere hizmet vereceğiz. Teksif Sendikası evinde de değişiklikler yapıldı ve çok yakında resmi açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, kadınların iş yaşamına katılmasını sonuna kadar desteklediklerini vurguladığı konuşmasında, "Kadınların iş yaşamına katılma oranı Avrupa ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde iken, Türkiye'de bu oran yüzde 28 gibi çok düşük düzeydedir. Kadınlarımızı iş yaşamında daha fazla görmeyi diliyoruz. Bu konuda Salihli TSO olarak destekçiyiz. Düzenlediğimiz girişimcilik kurslarıyla özellikle kadınların iş sahibi olmasını teşvik etmeye çalışıyoruz. KOSGEB'in verdiği 30 bin TL hibe ve 70 bin TL'ye kadar sıfır faizli destekten yararlanmanızı ve kendi işinizi kurmanızı, istihdam yaratmanızı istiyoruz. Kadınların hayatımızın her alanında daha fazla söz söyleme hakkına sahip olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Zehra Türker'in öğrencisi olan ve hala dikiş dikmeye devam eden 80 yaşındaki Saadet Polat'a anneler günü anısına Salihli TSO Kadınlar birliği Başkanı Benay Oral ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın eşi Sevgi Kayda tarafından plaket sunuldu.

Zehra Türker'in hem evi hem de genç kızları hayata yetiştirdiği bir okul olarak kullanılmış olan iki katlı ev, Salihli Belediyesi tarafından bir müze haline getiriliyor. Milli Mücadele döneminde Çerkes Ethem tarafından bir süre karargah olarak kullanılmış olan ev, geri çekilirken taş taş üstünde bırakmayan Yunan askerlerinin hışmından kurtulmuş ender binalar arasında yer alıyor.

Açılışa katılanlar daha sonra, kadınların el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu kermesi gezerek, ev yapımı reçellerin tadına baktı ve çeşitli objeler satın aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Belediyesi İbrahim Yüksel Anneler Günü Zeki Kayda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title