Haberler

Tarihi Kırkpınar'da 655'inci Randevu

Bu yıl 655'incisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 22-24 Temmuz tarihinde başlıyor. Bu yıl rekor seviyede katılım sağlanırken yaklaşık 2 bin pehlivan er meydanına çıkacak. Kırkpınar'da geçen yıl 54 olan başpehlivan güreşlerinde bu yıl pehlivan sayısı 56'ya çıktı.

Altın kemer yılı değil

Kurallar gereği altın kemerin ebedi sahibi olunması için bir başpehlivanın üst üste üç kez "Kırkpınar Başpehlivanı" unvanını alarak altın kemeri takması gerekiyor. Geçen yıl başpehlivan olan Antalyalı Orhan Okulu altın kemere rakiplerine göre en yakın aday. Okulu'nun altın kemerin ebedi sahibi olabilmesi için serisini bu yıl da başpehlivan olması gerekiyor.

Ali Gürbüz'ün cezası bitti

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Antalyalı Ali Gürbüz'e verilen men cezası bu yıl bitti.

Tekniği ve müsabakalarda sergilediği oyunlarıyla güreşseverlerin favori isimlerinden Gürbüz'ün Kırkpınar çayırına dönmesi er meydanında rekabetin kızışacağı yönünde değerlendiriliyor.

Eğlenceler iptal edildi

Öte yandan bu yıl Tarihi Kırkpınar güreşinde çeşitli etkinliklerin yapılması ve Sertab Erener, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici, Ziynet Sali ve Ayla Çelik gibi ünlü sanatçıların vatandaşlara konser vermesi planlanıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşadığımız hain darbe girişiminde şehit düşen vatandaş, polis ve askerimize saygı nedeniyle iptal edildi.

Başkan Aydın: "Kırkpınar güreşin zirvesi"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar'ın yağlı güreş turnuvalarının zirvesi olduğunu belirterek "Bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz çok heyecanlı ve çekişmeli olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu heyecan dolu güreşlerimize izlemeye davet ediyorum. Turnuvaya katılacak tüm güreşçilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Bu yıl Tarihi Kırkpınar'da başa güreşecek bazı eski başpehlivanların isimleri şöyle:

"Orhan Okulu, Recep Kara, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz."

Kırkpınar efsanesi

Tarihi kaynaklara göre Rumeli'nin fethini gerçekleştirecek akıncı birliklerinin öncü kuvvetlerini oluşturan 40 namlı asker, mola zamanlarında hem eğlenmek hem de kuvvetten düşmemek için bir anlamda idman saydıkları güreşe tutuşurlar.

Yine bir mola sırasında Edirne yakınlarındaki Ahıköy'de Ali ve Selim adındaki iki kardeş, saatlerce güreşmelerine rağmen yenişemez ve ısrarla birbirini kündeye getirmek üzere verdikleri mücadelede her ikisi de oldukları yerde canlarını verir. Akıncılar iki kardeşi bir söğüt ağacının altına gömerek, vazifeleri gereği yollarına devam eder. Yıllar sonra akıncılar, arkadaşlarının mezarını ziyaret için gittiklerinde iki pehlivanın mezarlarının bulunduğu yerde bir pınar görürler ve burası bundan sonra Kırkpınar olarak anılmaya başlar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Musa Aydın Ali Gürbüz Akıncılar Kırkpınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
title