Haberler

Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması

İl ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması başladı.

İl ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması başladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çeşitli köşelerinden etkinliğe katılan belediye başkanlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Samsun için mutlu ve heyecanlı bir günü yaşadıklarını ifade eden Şahin, kentte devam eden judo müsabakaları nedeniyle 70 ülkeden misafirlerinin olduğunu anımsatarak, söz konusu program kapsamında da yurdun dört bir kenarından belediye başkanlarını ağırladıklarını söyledi. Katılımcılara kent hakkında bilgiler veren Şahin, "Samsun deniz, demir, hava ve kara yolunu bünyesinde barındıran Türkiye'nin dört ilinden biri. Bundan dolayı son derece şanslı. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili. Bir milyon 270 bin nüfusumuz var." dedi. Vali Şahin, Samsun'un, üniversitesi, cerrahi alet üretimi, Kızılırmak Deltası'nda yer alan Kuş Cenneti, deniz üzerine dolgu topraktan inşa edilen golf sahası ve kültürel mekanlarıyla önemli bir kent olduğuna işaret etti. Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da birliğin Türkiye'nin her bölgesinde etkili olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük yerel yönetim birliği olduklarını anlatan Yılmaz, Tarihi kentler Birliğine Türkiye genelinde 440 belediyenin üye olduğunu, bu sayının her geçen gün arttığına işaret etti.

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfının birlikte projeler ürettiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sadece somut miras dediğimiz tarihi eserlerimizin restorasyonu ve ayakta kalmasını sağlamak ve geleceğe taşımakla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ama Tarihi Kentler Birliğine yeni misyonlar yüklüyoruz. Toplantının genel amacı soyut olmayan miras. Bu aziz milletin sanata ve kültüre dayalı eserleri kapsayan büyük bir birikimi var. Birçok yazılı olmayan ama soyut olarak toplumun kültürel dinamiklerini oluşturan değerlerimiz var. Bu değerlerimizi oluşturan o büyük birikim ortaya konacak ve panelde istişare edilecek. Tarihi Kentler Birliğimiz bundan sonra bu somut olmayan mirasa yönelik de destek verecek, proje üretecek ve bununla ilgili birikimleri ortaya koyacak ve bunları yazılı metinler haline getirecek. Bu konuda hazırlık yapmış bilim insanına, tarihçiye, sosyoloğa, psikoloğa destek verecek ve bu destekle birlikte gizli kalmış, ihmal edilmiş, kıyıda köşede unutulmaya yük tutmuş değerlerimizi açığa çıkarmaya çalışacağız."

Yılmaz, birlik olarak doğal mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması içinde çeşitli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Etkinliğin sonunda, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan Selçuklu ve Osmanlı kıyafetlerin yer aldığı defile düzenlendi. Defilede Türk bayrağı şeklinde yapılan kıyafet katılımcıların beğenisine sunuldu. Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tokat Valisi Cevdet Can, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski Gençlik ve Spor Bakanı İsmet Özarslan ile ok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ile davetliler katıldı.

Programda Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan çini ve seramik tabloların yer aldığı sergi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Fatma Şahin Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title