Haberler

Tarihi Kentler Birliğinden Yakutiye Kent Meydanına Ödül

Güncelleme:

Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Erzurum'a, Yakutiye Kent Meydanı ile ödül verdi.

Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Erzurum'a, Yakutiye Kent Meydanı ile ödül verdi.

Yakutiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi Kentler Birliği'nin belediyeyi, kültürel değerlerin korunup yaşatılması konusundaki uğraşları ve bu anlamda yarattıkları bilinçten dolayı ödüllendirdiği belirtildi.

Kasım ayında düzenlenecek olan YAPEX fuarında açılacak sergide ödüllü projeler sergilenecek ve ödül kazanan belediyelere ödülleri verilecek.

Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihe karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirterek "Erzurum kültürü ve tarihi sahip çıkılarak yarınlara taşınacaktır. Yine sahip çıktığımız tarihi değerlerimiz ayakta kalarak geleceğimizi şekillendirecek. Miras korunduğu sürece kıymetlidir. İki dönemdir tarihi eserlere, kültür mirasımıza yaptığımız hizmetler, halkımızdan aldığı taktir kadar yarışmalarda ödül alarak da bizi mutlu ediyor" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title