Haberler

Tarihi Kentler Birliği'nden Şahinbey Belediyesi'ne Büyük Ödül

Şahinbey Belediyesi olarak Mavikent konutlarında 2 bin dar gelirli aileyi kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak yaptıkları sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarından...

Şahinbey Belediyesi olarak Mavikent konutlarında 2 bin dar gelirli aileyi kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak yaptıkları sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarından dolayı Tarihi kentler Birliği'nin yılda bir kez verdiği en büyük ödüle layık görüldüklerini ve 8 Kasım'da Şanlıurfa'da düzenlenen toplantı ile ödülü alacaklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Tahmazoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündeme alınan 8 maddenin 1'i kabul edilirken, yedi maddenin görüşmelerinin yapılması için ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Günden maddelerine geçmeden bir aylık çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, "Belediye olarak Mavikent konutlarında 2 bin dar gelirli aileyi kira öder gibi ev sahibi yaptık. Şartlar çok ağır olmasına rağmen çok fazla talep oluyor. Belediye olarak herkesin ev sahibi olması için büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz. 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Bu kapsamda 5 bin konut yapıyoruz. Yeşilvadi konutlarımızı satışa sunduk. Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi parkımızın 1 milyon 250 bin metrekarelik alanı Aralık ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. 3'üncü okulumuz olan Bilim ve Teknoloji Merkezinin ön protokolünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız sayın Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Nihat Ergün ve Gaziantep Valimiz sayın Erdal Ata ile birlikte imzaladık. Şahinbey Sanayi sitemizde bulunan bin 1 adet işyerimiz hızlı bir şekilde tamamlanmakta olup, önümüzdeki hafta içinde kayıtları almaya başlayacağız. Son 4,5 yılda 593 bin 473 ton olmak üzere 4 milyon 475 bin metrekare asfalt çalışması yaptık. Yine 2 milyon 39 bin metrekare kilit taşı çalışması yaptık. Şu anda 61 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta 34 bin 600 kursiyerimiz eğitim alırken, 6 adet daha sosyal tesis inşamız tamamlanmak üzeredir. Sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmasında 7 kilometrelik bir çalışma yapıyoruz. Bu başarılı çalışmamızdan dolayı Tarihi Kentler Birliği'nin yılda bir kez verdiği en büyük ödüle aday gösterildik ve layık görüldük. 8 Kasım'da Şanlıurfa'da Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısında ödülümüzü alacağız" açıklamasını yaptı.

Gündemde görüşülecek madde kalmadığından Meclis Toplantısı 6 Kasım 2013 Çarşamba günü saat 14.00'da yeniden toplanmak üzere dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Şanlıurfa Mavikent Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title