Haberler

Tarihi Kapalı Çarşı'daki İftar Sofrası Kent Halkını Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan önce vatandaşlardan detay Protokolün vatandaşları selamlaması Vatandaşlardan detay Necati Okay'ın konuşması İmran Kılıç'ın dua etmesi Tarihi Kapalı Çarşı'daki iftar sofrası kent halkını bir araya geldi Kahramanmaraş'taki, Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da kurulan iftar sofrası protokol, kent halkı ve esnafları bir araya getirdi Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay: "Organizasyonlar sayesinde hemşehrilerimizin kardeşliği, birlik beraberliği pekişti" Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen Kahramanmaraş'taki 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da Dulkadiroğlu Belediyesince kurulan iftar sofrası protokol, kent halkı ve esnafları bir araya getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan önce vatandaşlardan detay

Protokolün vatandaşları selamlaması

Vatandaşlardan detay

Necati Okay'ın konuşması

İmran Kılıç'ın dua etmesi Tarihi Kapalı Çarşı'daki iftar sofrası kent halkını bir araya geldi

Kahramanmaraş'taki, Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da kurulan iftar sofrası protokol, kent halkı ve esnafları bir araya getirdi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay:

"Organizasyonlar sayesinde hemşehrilerimizin kardeşliği, birlik beraberliği pekişti"

Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen Kahramanmaraş'taki 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da Dulkadiroğlu Belediyesince kurulan iftar sofrası protokol, kent halkı ve esnafları bir araya getirdi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşıyı masalarla donatan Dulkadiroğlu Belediyesi, bir ilahi grubunun seslendirdiği ezgi ve ilahilerle tarihi ortamda Kadir Gecesi'nin maneviyatıyla iftar keyfi yaşattı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Kahramanmaraş halkının Kadir Gecesi'ni kutladı.

Anadolu'nun gelenek ve göreneklerine dikkat çeken Özkan, "Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraşımızın da güzel gelenek ve görenekleri var. Tarihi Kapalı Çarşı'da milletvekillerimiz, bürokratlarımızla hep beraber manevi bir hazzı tatmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise Dulkadiroğlu Beyliği'nden kalma tarihi Kapalı Çarşı'nın, halen Kahramanmaraş'ın en önemli ve canlı ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Belediye olarak, Kadir Gecesi'ne denk gelen günde esnaf ve vatandaşlara iftar sofrasında bir araya geldiklerini dile getiren Okay, "Geleneksel hale getirdik, biz bu organizasyonumuzun bu yıl bunun 3'üncüsünü yapıyoruz. İnşallah bu uzun yıllar Kapalı Çarşı esnaflarıyla ramazanın bereketini paylaşmak amacıyla bir arada olacağız. Hemşehrilerimizin, esnaf kardeşlerimizin yoğun ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu gün burada esnaf kardeşlerimizle birlikte birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirdik."

Okay, vatandaşların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Ramazan'ın ilk günü hariç her gün farklı bir mahallede iftar organizasyonları düzenlediklerini vurgulayan Okay, bunun içinde 80 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallelerden şehir merkezine kadar birçok mahalle olduğunu belirtti.

Dulkadiroğlu Belediyesinin imkanlarını mümkün olduğu kadar gerek kırsal kesimde gerek şehir merkezindeki mahallerde sivil toplum kuruluşlarıyla dernekler ve Dulkadiroğlu Belediyesinin sofrasını paylaştığını ifade eden Okay, "Bu organizasyonlar sayesinde hemşehrilerimizin kardeşliği, birlik beraberliği pekişti. Bundan dolayı biz elimizden geldiğince, imkanlarımız ölçüsünde bu kardeşlerimize yardımcı olduysak, ramazanın bereketini bunlara ulaştırmaya çalıştıysak ve hemşehrilerimiz bundan bir nebze faydalandıysa ne mutlu bize. İmkanlarımız ölçüsünde bu tip organizasyonları daha uzun yıllar yapmak istiyoruz." diye konuştu.

İftar programına, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş İmran Kılıç Necati Okay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title