Haberler

Umurbey İpek Fabrikası, Küllerinden Doğuyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'nın yenileme çalışmalarını başlattı.

Tarihi eser restorasyonu konusunda dünyaya örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'nın yenileme çalışmalarını da başlattı.

Umurbey Mahallesi'nde yer alan fabrika alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'tan yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

200 BİN İNSANA HİTAP EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Umurbey Mahallesi'nde bulunan 5000 metrekare alana sahip tarihi ipek fabrikasının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yürütülebileceği, sporun yapılabileceği bir alan olarak yeniden düzenleneceğini söyledi. Bursa'nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda şehirde ne kadar tarihi eser varsa bir bir ayağa kaldırdıklarını belirten Başkan Altepe, şimdi de harabe halde bulunan ipek fabrikasına el attıklarını söyledi. Tarihi işletmenin Bursa'nın en gözde mahallelerinden Umurbey'de bulunduğunu, etrafının Mollaarap ve Yenimahalle ile çevrili olduğunu belirten Başkan Altepe, yakın zamanda tamamlanacak yenileme çalışmalarının ardından fabrikanın yaklaşık 200 bin insanın ulaşabileceği önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

YILDIRIM'A DEĞER KATACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'yla örnek bir kentsel tasarım projesi gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Altepe, "30 yıl öncesine kadar çalışan ve üreten fabrika, şu anda harabe halde. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını başlatmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah 1 yıla kadar burası, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yapılabildiği, spor alanları olan, yüzme havuzlarının bulunduğu güzel bir merkez halini almış olacak. Tüm bölge semtlerine hizmet edecek" dedi. Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'nın dönüştürülmesine ilişkin ihalenin yapıldığını ve müteahhit firmanın mesaiye başladığını ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah 2015 ortalarında bu güzel tesisi hep birlikte görmüş olacağız. Yıldırım'a da bölgeye de büyük değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Aziz Elbas Umurbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title