Haberler

Tarihi Han Kafe ve Restorana Dönüştürüldü

Bitlis’te 1500’lü yıllarda Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından yaptırılan tarihi Papşen Hanı; kafe, restoran ve kahvaltı salonuna dönüştürüldü.

Bitlis'te 1500'lü yıllarda Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından yaptırılan tarihi Papşen Hanı; kafe, restoran ve kahvaltı salonuna dönüştürüldü.

Restoran işletmecisi Hüsnü Solmaz, hanın Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından yapıldığını söyledi. Bu yapıda Osmanlı mimarisinin kullanıldığı ve ilk yapıldığında kervansaray olarak halkın hizmetine sunulduğunu anımsatan Solmaz, "Kervansarayın ardından bu han, konaklama ve sığınak olarak kullanılmıştır. Bu mekanımız Bitlis'in ve çevre illerinde gözde bir mekan olacağına inanıyorum. Bitlisli hemşehrilerimiz çocuklarıyla beraber buraya gelerek çocuklarına tarihi göstersinler. Bitlis tarihi ve kadim bir kent. Bu amaçla biz bu tarihi eseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralayıp Bitlisli halkımızın hizmetine sunmak için restorasyonunu yaptık. Bu mekanı açmamızdaki amaç, buranın tarihini halkımıza tanıtmaktır. Halkımıza nezih bir ortamda hizmet sunmaktır" dedi.

İşletmeyi Vakıflar Bölge Müdürlüğünden uzun süreli kiraladıklarını ve bu işletmeyi Bitlis'in tarihine uygun bir şekilde restore ettiklerini kaydeden Solmaz, "Bitlis halkımızın hizmetine açtık. İnanıyorum ki bu mekan Bitlis'in ve bölge illerinin sayılı mekanları arasına girecektir. Tarihiyle ve doğasıyla Bitlis'e yakışır bir mekan olacaktır. Bitlisli hemşehrilerimizi mekanımıza davet ediyorum. Vatandaşlarımız, sunduğumuz hizmetlerimizi taktir edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

"Nostaljik bir havası var"

Müşterilerden Kübra İnan ise, tarih öğretmeni olduğunu ve Bitlis'te yaşadığını söyledi. İnan, "Hem sosyal bir ortam oluşturmak hem güzel bir yerde istihdam etmek ve aynı zamanda tarihi özellikleri öğrenmek için bu mekanda oturmayı tercih ediyorum. Nostaljik bir havası var. Burada arkadaşlarımızla otururken tarihi bir hava içerisinde oturuyoruz. Buranın tarihi dikkatimi çekti. Tarihi bir mekan olduğu için tercih ediyoruz" dedi.

Müşterilerden Sadettin Solmaz da, Bitlis'in tarihine uygun bir mekan olduğunu söyledi. Ailelerin gelip oturabileceği, dinlenebileceği ve güzel bir hizmet alabileceği bir mekan olduğunu ifade eden Solmaz, "En önemlisi yıllardır Bitlis'teki insanlarımızın aileleriyle dışarıda yemek yemeye gidiyorlardı. Burası alternatif olarak yapıldı. Güzel bir mekan oldu. İnsanların huzur bulacağı, güzel sunumlarla kahvesiyle yemeğiyle ve kahvaltı çeşitleriyle beğenebileceği bir mekandır. En önemlisi ise Bitlis'in tarihi yapısına uygun ve insanların vazgeçmeyeceği kışıyla yazıyla rahat edebileceği bir mekan olması ile çok güzel. Hizmetlerinden dolayı da bütün çalışanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title