Haberler

Tarihi Gökmedrese'nin Restorasyonu Kameralar ile Denetleniyor

Sivas’ta, restorasyonu yılan hikayesine dönen ve çalışmaların yeniden başladığı Gökmedrese’de çalışmalar minarelere ve çevresine yerleştirilen kameralar ile denetleniyor.

Sivas'ta, restorasyonu yılan hikayesine dönen ve çalışmaların yeniden başladığı Gökmedrese'de çalışmalar minarelere ve çevresine yerleştirilen kameralar ile denetleniyor.

Selçuklu Başveziri Sahip Ata tarafından 1271 tarihinde Mimar Kaluytan'a yaptırılan ve 2006 yılında restorasyon çalışmaları başlatılan ama aradan geçen 9 yıldır çalışmaların bir türlü bitmediği tarihi Gökmedrese'de restorasyon çalışmaları tekrar başladı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Cemal Karaca'nın atanmasının ardından tarihi medresedeki çalışmalar tekrar başlarken, medresenin minarelerine ve içerisine yerleştirilen kameralarla çalışmalar Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma tarafından anbean denetleniyor. Teknik elemanlar tarafından minarelere ve medresenin çevresine yerleştirilen kameralar ile işçilerine çalışması ve medresenin restorasyonunda yapılan çalışmalar takip ediliyor.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca yaptığı açıklamada, "Gökmedrese yeni ihale edilmiş ve çok orijinal İstanbul'da yapan bir firma profesyonel bir firma bunu üstlenmiş ve firma bunu başarmak istiyor. Ekipleriyle beraber çok kıymetli hocalarıyla birlikte ziyaret ederek işi başlattılar. Şuanda projeleri tamamlandı onayladıktan sonra iş başladı kuruldan da çıktı. Diğer taraftan da herhangi bir engelimiz kalmadı. Şuanda gerek Ankara'da genel müdürlüğümüz, gerekse Sivas'tan bizim teknik elemanlarımız ve firma kendi merkezinden çalışmaları kameralarla izlemektedir. Hepimiz aynı anda Gökmedrese'deki çalışmaları aynı anda gözlemleyebiliyoruz. Ne gibi çalışmalar yapılıyor, neler yapılıyor yani orada işçi, ustabaşı veya teknik elamanlar izlendiklerini biliyorlar" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemal Karaca Selçuklu Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title